Fotografija: Počinje FIBA 3x3 challenger u Lipiku/Foto: Mario Barać
Počinje FIBA 3x3 challenger u Lipiku/Foto: Mario Barać

FIBA 3x3 challenger u Lipiku u 13.30 otvaraju Split i ruski Korolev. A evo i linka za live stream...

Lipik FIBA 3x3 challenger prvi je svjetski 3x3 challenger nakon studenog 2019. i svjetske pandemije koronavirusa te ujedno jedini 3x3 challenger uoči Olimpijskih igara u Tokiju



Utakmicama kvalifikacijskih skupina A i B u kojima će od 13:30 međusobno igrati Split i ruski Korolev u skupini A te San Juan iz Portorika, njemački Düsseldorf i češki Humpolec u skupini B, počinje Lipik FIBA 3x3 challenger, prvi svjetski 3x3 challenger nakon studenog 2019. i svjetske pandemije koronavirusa te ujedno jedini 3x3 challenger uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Za naslov pobjednika ovog vrlo jakog challengera natječe se 15 ekipa iz 12 zemalja, a u Lipik ipak nije stigla filipinska ekipa Manila zbog problema s vizama i dokumentima potrebnim za dolazak u Hrvatsku.

Do 15:30 traje razigravanje po kvalifikacijskim skupinama i borba za glavni dio turnira koji će izboriti samo pobjednici skupina. Utakmica između Splita i ruskog Koroleva na rasporedu je u 14:50 i njihov međusobni susret koji odlučuje o plasmanu u glavni dio turnira koji počinje u 15:45.

U glavnom dijelu turnira igrat će 12 ekipa koje će biti raspoređene u 4 skupine i to:

Skupina A: Liman (Srbija), Sansar (Mongolija), pobjednik kvalifikacijske skupine B. 

Skupina B: New York Harlem (SAD), Jelgava (Latvija) i Antwerp (Belgija). 

Skupina C: Novi Sad (Srbija), Aomi (Japan), pobjednik kvalifikacijske skupine A

Skupina D: Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Bielefeld (Njemačka). 

Raspored svih utakmica možete pronaći OVDJE

Zbog COVID protokola pod kojima je organiziran ova svjetski 3x3 event, sve utakmice će biti odigrana u Školskoj sportskoj dvorani u Lipiku i to bez prisustva gledatelja. Ipak, ljubitelji 3x3 košarke će moći pratiti sve utakmice Challengera putem live streaminga na FIBA 3x3 YouTube kanalu na OVOM LINKU. 

Podsjećamo da će sutrašnja polufinala i finale od 17:20 sati uživo prenositi i Arena Sport TV na svom 2. programu.