Fotografija: Ilustracija: Tomislav Botić/Sportske Novosti
Galerija
Ilustracija: Tomislav Botić/Sportske Novosti

Evo koliko će koštati karte i kako u Dansku! Sad nam prijete i prvaci svijeta...

Hrvati će do Kopenhagena stići lakše nego do Londona i Glasgova, a svi sanjaju - Sankt Peterburg



jumfom u Glasgowu hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je osnovni cilj - plasman među 16 najboljih reprezentacija u Europi, a protivnika u osmini finala saznat će večeras. Uoči posljednjih 90 minuta skupine E sve opcije su otvorene - Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska imaju gotovo identične šanse. Protiv koga će Luka Modrić povesti suigrače bit će poznato do kraja dana, ali ono što se već zna je gdje i kada će reprezentacija imati novi izazov na Euru, pišu Sportske novosti.

Moguć masovniji dolazak

Hrvatska će utakmicu osmine finala igrati u ponedjeljak u 18 sati u Kopenhagenu, a napokon će tribine u većem broju biti prekrivene kockicama. Za razliku od Londona i Glasgowa gdje je zbog strogih COVID protokola u Velikoj Britaniji reprezentacija imala potporu samo onih najupornijih, u Kopenhagenu će ipak biti moguć masovniji dolazak hrvatskih navijača. Utakmicu osmine finala Eura s tribina Parken Stadiona pratit će prema aktualnim projekcijama 25.000 navijača. Od toga bi za hrvatske navijače trebalo biti osigurano oko 4.000 mjesta na hrvatskom sektoru.

Reprezentativci slave nakon pobjede nad Škotskom Foto: Boris Kovacev/CROPIX
Reprezentativci slave nakon pobjede nad Škotskom Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Naravno, navijači mogu kupovati ulaznice i za ostale sektore pa nije isključeno da će ih biti i više, te da se na kraju ostvari želja Zlatka Dalića o jednoj nezaboravnoj invaziji hrvatskih navijača na ovome EURU.

Ulaznice su pritom podijeljene u tri kategorije (185, 125 i 50 eura), a uvjeti ulaska u Dansku od ranije su poznati te su objavljeni na stranicama Ministarstva vanjskih poslova.

" U danskim preporukama za putovanja, Hrvatska je od 12. lipnja 2021. označena žutom bojom uz preporuku "potreban pojačani oprez“. Za putovanja u Dansku iz žutih država, nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov" - navelo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Putnici koji ulaze u Dansku moraju pokazati jednog od navedenoga:

1) potvrda da su cijepljeni protiv korone cjepivom koje je odobrila EMA (agencije Europske unije za lijekove). Ood primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana

2) potvrda da su preboljeli koronu u razdoblju od 14 dana do osam mjeseci prije putovanja

3) obaviti test prilikom ulaska u Dansku

Prođe li prvu prepreku, Hrvatska će u četvrtfinalu 2. srpnja igrati u Sankt Peterburgu protiv boljeg iz utakmice pobjednika skupine smrti (Francuska, Njemačka, Portugal ili Mađarska) i trećeplasiranog iz skupina A (Švicarska) ili C (Ukrajina).

Potencijalni rivali

U skupini F uoči večerašnjih utakmica Francuska ima četiri boda, Njemačka i Portugal po tri, a Mađarska jedan bod. S obzirom da Mađarska ni pobjedom protiv Njemačke ne može osvojiti skupinu, ona ispada iz kruga potencijalnih rivala Hrvatske u četvrtfinalu.

U najboljoj situaciji u skupini F je Francuska i lako je moguće da već u četvrtfinalu gledamo reprizu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, naravno, u slučaju da Hrvatska preskoči protivnika u osmini finala, a svjetski prvaci opravdaju ulogu prvog favorita turnira, pišu Sportske novosti

U ovom dijelu ždrijeba su još i Belgija i Italija, za očekivati je da će jedna od ovih reprezentacija proći u polufinalu, pa je jasno da je Hrvatska  osvajanjem drugog mjesta stigla u najteži dio ždrijeba.