Fotografija: Ema je briljirala/Foto: Taekwondo klub FOX
Galerija
Ema je briljirala/Foto: Taekwondo klub FOX

Ema Bugarinović osvojila zlato u Makedoniji: "Ona je sjajan kandidat za Olimpijske igre"

Ema je briljirala u kategoriji seniorki do 57 kilograma. Imala je četiri pobjede nad predstavnicima Srbije, Norveške i Turske te je osvojila svoje prve bodove u seniorskoj konkurenciji", pohvalili su se iz Fox-a



Bjelovarski Taekwondo klub Fox slavi veliki uspjeh svoje, kako kažu, "malobrojne, ali moćne" delegacije koja je ovog vikenda bila u Makedoniji na G1/E1 natjecanju Skopja Ramus open 2024. 

Zlatna Ema Bugarinović i njen trener Feđa Medak/Foto: TK Fox
Zlatna Ema Bugarinović i njen trener Feđa Medak/Foto: TK Fox

Pod vodstvom trenera Feđe Medaka u Skopju su tako boravile Viktorija Oslovar, juniorka koja se natjecaja u kategoriji do 53 kilograma, a koja je zaustavljena u borbi za medajju, te 16-godišnjakinja Ema Bugarinović koja je osvojila zlato.

Računaju na svoju Viki

No, iako nije kući donijela medalju, već činjenica da se natjecala na toliko jakom susretu bjelovarskim je taekwondoašima itekako pokazatelj da se na "Viki", kako je zovu, itekako može računati. 

Natjecala se i Viktorija Oslovar/ Foto: TK Fox
Natjecala se i Viktorija Oslovar/ Foto: TK Fox

Ema Bugarinović briljirala, je, pak u kategoriji seniorki do 57 kilograma. Ona je tako imala četiri pobjede nad predstavnicima Srbije, Norveške i Turske te je osvojila zlatnu medalju i svoje prve bodove u seniorskoj konkurenciji, pohvalili su se iz Foxa. 

Pred obje djevojke nesumnjivo su novi uspjesi i sportski izazovi, kao i pred njihovim trenerom. 

- To je svjetska serija turnira G1 i G2, to je poput Lige prvaka ili europske lige. Bodovi se skupljaju za europsku, svjetsku i olimpijsku ljestvicu. Zlato nosi deset. Kandidati juniori dobivaju E1 bodove. Ako su u top 10 boraca ulaze u programe koje financira Hrvatski olimpijski odmor - pojašnjava važnost ovih bodova za Emu trener Feđa Medak. 

Kaže da je Ema sjajan borac koje ove godine još očekuju turniri u Estoniji, Crnoj Gori, Svjetsko juniorsko prvenstvo...

- Ako sve prođe dobro Ema može biti sjajan kandidat za Olimpijske igre 2028. - uvjeren je trener dodavši da su sve to ogromni uspjesi za "klub iz male sredine". 

Otkriva nam da Ema trenira svakog dana, a praznicima i dva puta dnevno, a ona ima volju i snage to izdržati.

Najbolja sportašica Bjelovara

Prisjetimo se, Ema Bugarinović u veljači je bez izgubljene runde bila zlatna u Nevadi na U.S. Open Championships.

Ema na postolju u Skopju/ Foto: TK Fox
Ema na postolju u Skopju/ Foto: TK Fox
Zlatna Ema/ Foto: TK Fox
Zlatna Ema/ Foto: TK Fox

 - Želim izraziti iskrenu zahvalnost svima vama koji ste me podržavali i čestitali na uspjehu na U.S. Openu. Osvojiti zlatnu medalju i predstavljati svoj klub, grad i državu bilo je nevjerojatno iskustvo koje ne bih ostvarila bez vaše podrške. Hvala vam na riječima podrške, ohrabrenju i vjeri u mene i moje sposobnosti. Vaša podrška bila je ključna tijekom priprema i natjecanja, te mi je omogućila da ostvarim svoj san. Ponosno sam nosila ime našeg grada i države na svjetskoj pozornici i ova zlatna medalja pripada svakome od vas, poručila je tada sretna Ema.

Krajem istoga mjeseca Ema je po izboru Športske zajednice Grada Bjelovara u prepunom Domu kulture proglašena najboljom sportašicom grada Bjelovara u seniorskoj konkurenciji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!