Fotografija: Predivne vijesti za Emu Bugarinović, Bjelovar i cijelu Hrvatsku/Foto: Teakwondo FOX Bjelovar
Galerija
Predivne vijesti za Emu Bugarinović, Bjelovar i cijelu Hrvatsku/Foto: Teakwondo FOX Bjelovar

Ema Bugarinović bez izgubljene runde zlatna u Nevadi na US Open-u: "Ostvarila sam svoj san"

"Osvojiti zlatnu medalju i predstavljati svoj klub, grad i državu bilo je nevjerojatno iskustvo. Ova zlatna medalja pripada svakome od vas", poručila je zlatna Ema, članica Taekwondo klub FOX Bjelovar



BJELOVAR – „Ema Bugarinović iz Taekwondo klub FOX Bjelovar bez izgubljene runde zlatna u Nevadi na U.S. Open Championships“, ovim se vijestima pohvalio Hrvatski Taekwondo savez.

A iz daleke Amerike pohvalili su se i FOX-ići.

- Članovi Taekwondo kluba FOX nastupili su na prestižnom taekwondo turniru US Open. Ema Bugarinović prvu borbu pobjeđuje reprezentaciju Amerike na prekid, kao i ostale borbe do finala. U finalnoj borbi pobjeđuje protiv reprezentacije Kineskog Tajpeja 2:0 u rundama te Ema osvaja zlatnu medalju bez izgubljene runde. Zahvaljujemo svima u domovini na podršci iako su se borbe po Hrvatskom vremenu održavale u 2 i 3h ujutro. Hvala našim donatorima i sponzorima bez kojih ovih rezultata ne bi bilo, ističu iz FOX-a.

Svjetska pozornica

- Želim izraziti iskrenu zahvalnost svima vama koji ste me podržavali i čestitali na uspjehu na U.S. Openu. Osvojiti zlatnu medalju i predstavljati svoj klub, grad i državu bilo je nevjerojatno iskustvo koje ne bih ostvarila bez vaše podrške.

Foto: Teakwondo FOX Bjelovar
Foto: Teakwondo FOX Bjelovar

Hvala vam na riječima podrške, ohrabrenju i vjeri u mene i moje sposobnosti. Vaša podrška bila je ključna tijekom priprema i natjecanja, te mi je omogućila da ostvarim svoj san. Ponosno sam nosila ime našeg grada i države na svjetskoj pozornici i ova zlatna medalja pripada svakome od vas.

Bez obzira na udaljenost, osjetila sam vašu podršku kao snažan vjetar u leđa. Hvala vam što ste bili uz mene na ovom nevjerojatnom putovanju. Veselim se dijeljenju ovog uspjeha s vama i radujem se novim izazovima koje donosi budućnost, poručila je zlatna Ema.

Iskustvo na američkom tlu

Na američkom tlu u borbama su se okušali još i Viktorija Oslovar, Paulina Kovačević, Rea Konjević i Patrik Hajduković.

Foto: Teakwondo FOX Bjelovar
Foto: Teakwondo FOX Bjelovar

- Prva na tatami izašla je Viktorija Oslovar protiv reprezentacije Kanade, Vikica nas je navikla i razmazila s odličnim rezultatima, ali ovaj put nije bilo dobro te smo izgubili 0: 2 u rundama.

Nakon Vikice nastupila je Paulina Kovačević protiv reprezentacije Japana, izgubili smo 1:2 u rundama s tim da je u zadnjoj rundi Paulina dobila nekoliko nedozvoljenih udaraca koje sutkinja nije poništila te smo u ključnoj rundi bili u velikom i nenadoknadivom minusu.

Rea Konjević,  kao i Viki, navikli smo od nje na vrhunske izvedbe, ali ovaj turnir nije joj najbolje legao. Iako smo zadnju rundu bili dobri, trebali smo dobiti na diskvalifikaciju, ali kako smo već naveli, sudačke odluke su bile pomalo čudne i na našu štetu.

Patrik Hajduković odradio prvu borbu lavovski 2:1 u rundama, da bi u slijedećem kolu išao na reprezentaciju Amerike u vrlo tijesnoj i izjednačenoj borbi gubi zbog sudačkih previda.

Foto: Teakwondo FOX Bjelovar
Foto: Teakwondo FOX Bjelovar

Da ne ispadne da se žalimo na suđenje, najviše smo sami krivi za poraze i ne tražimo alibi, ali da bi bilo lakše da je bilo bar 50:50 u suđenju bilo bi super, ističu iz FOX-a.

Formaši

Članovi Taekwondo kluba FOX nastupili su protekloga vikenda i na Prvenstvu Hrvatske u formama.

Foto: Taekwondo klub FOX Bjelovar
Foto: Taekwondo klub FOX Bjelovar

Brončana medalja timovi kreativne forme pripala je Lucija Hajduković, Jan Malogorski, Lana Veliji, Matej Vincelj i Magdalena Hodak.

Dok su juniori duo kreativne forme Lucija Hajduković te Matej Vincelj osvojili također brončanu medalju. Bravo za naš tim formaša i trenera Vanju Selaka, pohvalili su se iz Kluba.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!