Fotografija: Hrvoje Horvat/Foto: Ant Čizmić/CROPIX
Galerija
Hrvoje Horvat/Foto: Ant Čizmić/CROPIX

EKSKLUZIVNO: Bjelovarčanin Hrvoje Horvat novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvoje Horvat posljednja tri velika natjecanja bio je pomoćnik sada već bivšem izborniku Lini Červaru. Također, s našičkim Nexeom mlađi Cveba već dugi niz godina bilježi odlične rezultate kako u domaćem prvenstvu tako i na europskoj sceni.Bjelovarčanin Hrvoje Horvat novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Ovu odluku u toku današnjeg dana trebao bi potvrditi Upravni odbor Hrvatskih rukometnog saveza, koji je danas održao telefonsku sjednicu, neslužbeno saznajemo od izvora bliskih HRS-u. 

Hrvoje Horvat posljednja tri velika natjecanja bio je pomoćnik sada već bivšem izborniku Lini Červaru. Također, s našičkim Nexeom mlađi Cveba već dugi niz godina bilježi odlične rezultate kako u domaćem prvenstvu tako i na europskoj sceni. 

Podsjetimo, Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu ispala je već nakon drugog kruga natjecanja, što je jedan od najlošijih rezultata u povijesti naše reprezentacije. Nakon poraza od Argentine izbornik Červar podnio je ostavku u izravnom javljanju za RTL televiziju, iako je u tom trenutku Hrvatska još uvijek imala izglede za plasman u četvrtfinale natjecanja. 

Hrvoje Horvat/Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Hrvoje Horvat/Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Kako doznajemo od našeg izvora članovi Upravnog odbora HRS-a birali su između tri kandidata, a izbor je pao upravo na našeg sugrađana. Pred Horvatom sada nije niti malo jednostavan zadatak, jer reprezentaciju za 40-tak dana očekuje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Turnir se igra u Francuskoj, a uz domaćina protivnici našoj izabranoj vrsti biti će odlična reprezentacija Portugala te uvijek neugodni Tunis. 

Sam Horvat nedavno je izjavio da je ukoliko mu se ukaže prilika spreman prihvatiti ovaj izazov. Kako kaže, ekipu jako dobro poznaje iznutra te je upoznat sa svim problematikama.