Fotografija: Foto: Ronald Goršić/CROPIX
Galerija
Foto: Ronald Goršić/CROPIX

Dovedite ovog vikenda djecu na besplatnu školu tenisa u daruvarskom klubu Feniks

Besplatna škola tenisa namijenjena je za djecu od 4 do 12 godina, a održat će se ove subote i nedjelje s početkom u 10 sati. S djecom će raditi licencirani treneri



Daruvarski Teniski klub Feniks ovog vikenda organizira besplatnu školu tenisa za djecu od 4 do 12 godina koja će se održati u subotu i nedjelju s početkom u 10 sati. Cilj je djecu uz rad s licenciranim trenerima upoznati s osnovama ovog sporta, a ako im se tenis svidi, mogu ga nastaviti aktivno trenirati. 

Nositelji ovog programa u Daruvaru su Teniski klub Feniks i Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, a aktivni partneri su Češka osnovna škola Jan Amosa Komenskog, te Češki dječji vrtić Ferde Mravenca Daruvar i Dječji vrtić Vladimir Nazor.

Teniski klub Fenix ima zapažene rezultate u radu s djecom /Foto: TK Feniks
Teniski klub Fenix ima zapažene rezultate u radu s djecom /Foto: TK Feniks

- Drugu godinu za redom izabrani smo u uski krug od 20 klubova koji uz pokroviteljstvo Hrvatskog teniskog saveza i Ministarstva kulture i sporta provodi program koji je besplatan za djecu koja žele probati igrati tenis. Cilj programa je upoznati učenike s tenisom kao zdravim oblikom bavljenja fizičkom aktivnosti i provođenja slobodnog vremena - rekao nam je Luka Ogrizek, jedan od trenera u Teniskom klubu Feniks.

Svi zainteresirani roditelji mogu svoju djecu prijaviti za besplatne treninge ovog vikenda na brojeve:  

Luka Ogrizek: 098/171-0241

Goran Popadić: 098/256-042

Dino Galijaš: 098/780-891

Bavljenje tenisom, ali i svim ostalim sportovima, iznimno je važno za djecu, poručuju iz Teniskog kluba Fenix, budući da je sport važan čimbenik u očuvanju zdravlja i prevenciji raznih bolesti. Sport ima i veliki odgojni potencijal, a redovito treniranje i vježbanje potiče djecu na usvajanje zdravog stila života i razvijanje radnih navika.

S obzirom na brojne pozitivne aspekte sporta, zabrinjavajuće su procjene iz proteklih godina o visokom postotku djece koja nisu uključena ni u jedan oblik tjelesne aktivnosti. Upravo iz navedenih razloga Teniski klub Feniks iz Daruvara odlučio se prijaviti za projekt „Igraj tenis“ kojem je osnovni cilj upoznavanje djece s teniskim sportom. 

Prijavite svoju djecu ovog vikenda na besplatnu školu tenisa s licenciranim trenerima/Foto: TK Feniks
Prijavite svoju djecu ovog vikenda na besplatnu školu tenisa s licenciranim trenerima/Foto: TK Feniks

"Igraj tenis" projekt je za besplatno upoznavanje djece s tenisom/Foto: TK Feniks
"Igraj tenis" projekt je za besplatno upoznavanje djece s tenisom/Foto: TK Feniks