Fotografija: Ivan Brletić i Marko Kepčija/Foto: OK Daruvar
Ivan Brletić i Marko Kepčija/Foto: OK Daruvar

Daruvarski odbojkaši na pijesku izgubili sve tri utakmice u Slovačkoj: "Nemamo nikakve uvjete"

Ovo je veliko iskustvo za naše dečke, posebno za Ivana Brletića koji ima samo 18 godina i koji će još dugo nastupati na ovakvim turnirima, poručili su iz OK Daruvar



Daruvarski odbojkaši Marko Kepčija i Ivan Brletić, koji su inače članovi Kluba odbojke na pijesku Vukovar, sudjelovali su na ovogodišnjem MEVZA natjecanju u odbojci na pijesku u zatvorenom koje se u slovačkoj Bratislavi održavalo od 15. do 17. ožujka. 

- Iako su izgubili sve tri utakmice u grupi, suočavajući se s iznimno jakim ekipama, naši dečki su pokazali iznimnu predanost i srčanost na terenu. Svi sudionici turnira su profesionalci koji treniraju u dvoranama s pijeskom tijekom cijele godine, dok kod nas odbojka na pijesku još nije na takvom nivou. Zbog toga možemo biti posebno ponosni na naše dečke koji su se hrabro nosili s ovom izazovnom konkurencijom - kažu u OK Daruvar.

Nisu nezadovoljni

U četvrtfinalu su imali priliku odmjeriti snage s prošlogodišnjim pobjednicima iz Austrije.

- Ovo je veliko iskustvo za naše dečke, posebno za Ivana Brletića koji ima samo 18 godina i koji će još dugo nastupati na ovakvim turnirima! Svaka čast dečki, ponosni smo na vas! - objavili su iz kluba.

Igrač Marko Kepčija kaže kako su u Slovačkoj dali sve od sebe te nemaju razloga biti nezadovoljni. 

- Izgubili smo sve tri tekme u grupi, redom od Ludus (Slovenija), Prague beach team (Češka) i Patronka (Slovačka) te u četvrtfinalu od Aloha beachvolleyball (Austrija). Sistem igranja je da se prijavljuju prvi i drugi par, i igra se "dvomeč" protiv drugog kluba. Surova realnost je da naš par iz Vukovara Bačić/ Franić do prije mjesec dana nisu imali niti vanjski teren za odbojku na pijesku, a svi ostali sudionici turnira su profesionalci koji treniraju u dvoranama s pijeskom! Dvoranska odbojka nam je doslovce na marginama jer klubovi ne mogu dobiti termine, dvorane nisu adekvatne itd., a odbojka na pijesku očito kod nas u Hrvatskoj ne postoji. Ono malo što odigramo preko ljeta je rekreacija... Veliko iskustvo za nas, pogotovo za Brletića koje ima 18 godina i koji će još dugo nastupati na ovakvim, nadam se i na jačim turnirima i biti kud i kamo kompetentniji - kazao nam je Marko Kepčija. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!