Fotografija: Mladi daruvarski nogometaši ponovno briljirali/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Mladi daruvarski nogometaši ponovno briljirali/ Foto: HNK Daruvar

Daruvarski nogometaši zlatni i brončani u Pakracu, čak trojica igrača najbolja u svojim kategorijama

Najbolji strijelac u konkurenciji mlađih pionira bio je Matko Marić, Toni Njegomir najbolji je igrač kod starijih pionira, a Mateo Sivonjić najbolji golman



Iza mladih Daruvarskih nogometaša još je jedan uspješan vikend. Naime, ove nedjelje u Pakracu je održana završnica Kuna kupa, s kojeg su mlade nade HNK Daruvar u svoj grad donijela čak dva pehara. Konkretnije, stariji pioniri osvojili su turnir u svojoj kategoriji, dok su se mlađi pioniri okitili broncom.  

Mlađi pioniri/ Foto: HNK Daruvar
Mlađi pioniri/ Foto: HNK Daruvar

- Turnir se igrao više dana, odnosno najprije se razigravalo po skupinama, dok je završnica igrana 12. veljače. Mlađi pioniri nastupili su s dvije ekipe. Daruvar 2 svoj nastup je završio u četvrtfinalu, dok je Daruvar 1 došao do same završnice. U polufinalu smo nesretno poraženi od domaćina, a u borbi za 3. mjesto svladali smo Suhopolje i to nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, opisao je trener mlađih pionira Grga Kašljević.

Matko Marić najbolji strijelac

Recimo i to da je najbolji strijelac turnira u ovog kategoriji bio Matko Marić.

- Pokazali smo sigurno najljepši nogomet na turniru, ali to je velika draž nogometa da uvijek ne pobijedi bolji, zato idemo dalje i samo još jače trenirati, dodao je Kašljević.

Matko Marić, najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar
Matko Marić, najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar

Što se starijih pionira tiče, oni su također nastupili s dvije ekipe. Daruvar 2 nastup je završio u grupnoj fazi, a Daruvar 1 otišao je do samog kraja. U polufinalu su svladali domaćina rezultatom 3:0, a u finalu su slavili protiv Slavije 2:0.

Toni Njegomir najbolji igrač, Mateo Sivonjić najbolji golman

I u ovoj kategoriji Daruvarčani su iznjedrili najbolje pojedince. Naime, Toni Njegomir proglašen je za najboljeg igrača turnira, a Mateo Sivonjić ponio je titulu najboljeg golmana turnira. 

Zadovoljstvo nakon još jednog zlata nije krio trener stariji pionira Marko Bublić.

Stariji pioniri/ Foto: HNK Daruvar
Stariji pioniri/ Foto: HNK Daruvar

- Jako sam sretan, od četiri turnira koje smo u igrali u sva četiri smo završili u finalu. Kao što je kolega Kašljević rekao, nastavit ćemo još jače trenirati, a onda tko zna gdje su nam granice.

Mlađi pioniri HNK Daruvar nastupili su u sastavu: Matko Delonga, Lukas Tutić, Ivan Tutić,  David Čakanić (kap), Marko Čović, Karlo Vujanić, Matej Majdak, Mihael Mihalik, Marko Urbanek, Matko Marić i Lukas Lukić. 

Toni Njegomir i Mateo Sivonjić najbolji igrač i golman turnira/ Foto: HNK Daruvar
Toni Njegomir i Mateo Sivonjić najbolji igrač i golman turnira/ Foto: HNK Daruvar

Boje starijih daruvarskih pionira branili su: Mateo Sivonjić (kap), Josip Vicić, Ivan Ivić, Teo Sivonjić, Matej Medaković, Patrik Vicić, Matko Ogrizek, Nino Kašljević, Luka Žgela, Luka Petrušić i Toni Njegomir.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!