Fotografija: Osvojeno treće mjesto/Foto: Katarina Pranjić
Galerija
Osvojeno treće mjesto/Foto: Katarina Pranjić

Daruvarski muški odbojkaši treći su u dvoranskoj odbojci, dok je ženska ekipa bila četvrta

"Zadovoljni smo rezultatom i igrom. Uvijek može bolje, no igrači su dobili priliku da se druže, zabave i okupaju, a rezultat nam je bio u drugom planu", kaže voditeljica Katarina Pranjić.




Održala se državna završnica turnira odbojke na pijesku i dvoranske odbojke u sklopu 25. sezone Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, a na njima su sudjelovali i igrači Odbojkaškog kluba Daruvar, koji se mogu pohvaliti ostvarenim rezultatima.

<p>Cure i dečki u dvoranskoj odbojci/Foto: Katarina Pranjić</p>

Cure i dečki u dvoranskoj odbojci/Foto: Katarina Pranjić

Naime, odbojka na pijesku odvijala se od 19. do 21. srpnja, dok se dvoranska odbojka odvijala od 26. do 28. srpnja. Na samu završnicu dvoranske odbojke plasirali su se pobjednici regije, dok su se na završnicu odbojke na pijesku plasirale po dvije ekipe iz svake regije, a prijevoz i smještaj osigurani su od strane organizatora.

Plasman ekipa

Kako smo ranije pisali, naši su se Daruvarčani i Daruvarčanke iz OK Daruvara plasirali na istu završnicu i to u dvoranskoj odbojci; dječaci 2006. godište i mlađi iz Daruvara, djevojke 2006. godište i mlađe iz Daruvara i djevojke 2003. godište „Don Bosco“ iz Zagreba.

<p>Muški par na pijesku (Borna Doljanin i Niko Ambroš)/Foto: Katarina Pranjić</p>

Muški par na pijesku (Borna Doljanin i Niko Ambroš)/Foto: Katarina Pranjić

<p>Dejan Radojević u igri/Foto: Katarina Pranjić</p>

Dejan Radojević u igri/Foto: Katarina Pranjić

U odbojci na pijesku plasirali su se Niko Kovač i Dejan Radojević, Niko Ambroš i Borna Doljanin, Elena Pavlić i Vita Domović iz Daruvara te Lucija Pezelj i Lucija Šoš iz Osijeka.

Inače, ne možemo ne spomenuti kako je Vita Domović djevojka o kojoj smo nebrojeno puta pisali, a koja boluje od cistične fibroze. Njeno sportsko zalaganje, te naposljetku i uspjesi koje postiže samo su još jedan dokaz kako ova mlada dama zaslužuje imati dostupan lijek za kojeg se, uz još 150 oboljelih mladih osoba u Hrvatskoj, bori.

Rezultati

Upitali smo Katarinu Pranjić, voditeljicu ekipa, kako su prošli naši igrači na samoj završnici, kako su zadovoljni postignutim rezultatima i kakvi su utisci.

<p>Dečki u igri u dvorani/Foto: Katarina Pranjić</p>

Dečki u igri u dvorani/Foto: Katarina Pranjić

<p>Muški par na pijesku (Dejan Radojević i Niko Kovač)/Foto: Katarina Pranjić</p>

Muški par na pijesku (Dejan Radojević i Niko Kovač)/Foto: Katarina Pranjić

- Niko Kovač i Dejan Radojević zauzeli su odlično četvrto mjesto u odbojci na pijesku od deset ekipa, dok je drugi muški par te ženski par poražen u knock out fazi. Muška ekipa osvojila je treće mjesto u dvoranskoj odbojci, dok je ženska ekipa zauzela četvrto mjesto. Zadovoljni smo rezultatom i igrom. Uvijek može bolje, ali ima mjesta za napredak. Igrači su dobili priliku da se malo podruže, zabave i okupaju, a rezultat nam je bio u drugom planu - kaže Katarina Pranjić.

Utisci igrača

Igrači su poprilično zadovoljni krajnjim rezultatom.

<p>Ekipa dečki i voditeljica Katarina Pranjić/Foto: Katarina Pranjić</p>

Ekipa dečki i voditeljica Katarina Pranjić/Foto: Katarina Pranjić

- Ovo nam je prvi put da smo na državnoj završnici odbojke na pijesku. Zadovoljni smo našom igrom i rezultatom. Bilo je zanimljivo i ako bude prilike ponovili bismo - kazao je Niko Kovač.

<p>Ženski par na pijesku (Vita Domović i Elena Pavlić)/Foto: Katarina Pranjić</p>

Ženski par na pijesku (Vita Domović i Elena Pavlić)/Foto: Katarina Pranjić

- Ovo mi je bio prvi ovakav turnir, da je bilo malo više sreće rezultat bi bio nešto bolji, ali ovako smo zadovoljni postignutim rezultatima. Bilo je jako zabavno i htjela bih to opet ponoviti - rekla je igračica Elena Stojković.

Slobodno vrijeme

A nakon odigrane igre, valjalo se i odmoriti te slobodno vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.

<p>Ženska ekipa u igri u dvorani/Foto: Katarina Pranjić</p>

Ženska ekipa u igri u dvorani/Foto: Katarina Pranjić

- Šetali smo gradom, kupali smo se te se međusobno družili što je i cilj ovih sportskih igara mladih, da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti - rekla nam je Katarina Pranjić.