Fotografija: Daruvarčani su pobjede posvetili Draženu Petroviću/ Foto: KK Daruvar 22/Muzejsko memorijalni centar Dražen Petrović
Galerija
Daruvarčani su pobjede posvetili Draženu Petroviću/ Foto: KK Daruvar 22/Muzejsko memorijalni centar Dražen Petrović

Daruvarski košarkaši prvi put upisali dvije pobjede u jednom danu: "To je naš rođendanski poklon Draženu Petroviću"

"Ovi rezultati veliki su nam motiv za budućnost, jer vidimo da možemo konkurirati ekipama koje imaju tradiciju dužu od 50 godina", kaže Dejan Lukić



Košarkaški klub Daruvar '22 nastavlja ove nedjelje po prvi je put u ne tako dugoj klupskoj povijesti ostvario dvije pobjede u istom danu. 

Zanimljivo, ovaj uspjeh ostvarili su 22. listopada, na dan rođenja košarkaškog Mozarta, kojemu su i posvetili pobjede. 

- Prije utakmice dečkima sam rekao da je taj dan rođen naš neprežaljeni kapetan te da bi bilo lijepo pokloniti mu dvije pobjede. To je bilo poprilično optimistično jer klub djeluje relativno kratko. Međutim, pokazali smo da dobro radimo na treninzima te da se trud i zalaganje itekako isplati, poručio je predsjednik i trener KK Daruvar 22 Dejan Lukić.

Ekipa M17Foto: KK Daruvar 22
Ekipa M17Foto: KK Daruvar 22

Naime, na teren su najprije izašli stariji košarkaši, ekipa M17 koja je rezultatom 61:56 svladala vršnjake đurđevačke Mladosti, a šlag na slavljeničku tortu postavili su dječaci M13 koji su s 56:33 bili bolji od KK Petar Zrinski iz Vrbovca. Obje utakmice igrane su u sklopu regije Sjever, koju vodi Koprivničko-križevački košarkaški savez, a Daruvarčani su do povijesnog uspjeha stigli na domaćem terenu.

Motiv za budućnost

- Ovi rezultati veliki sam nam motiv za budućnost, jer vidimo da možemo konkurirati ekipama koje imaju tradiciju dužu od 50 godina, dodao je Lukić.

Podsjetimo, KK Daruvar 22 osnovan je prošle godine i to 18 godina nakon gašenja daruvarskog košarkaškog kluba 2004, o čemu smo već pisali OVDJE.

Prema riječima predsjednika Lukića, Klub danas broji oko 35 djece. 

Ekipa M13/ Foto: KK Daruvar 22
Ekipa M13/ Foto: KK Daruvar 22

- Pored ove dvije generacije, ligaško natjecanje idući vikend kreće i za M11. Od te ekipe imamo velika očekivanja budući da treniraju sa starijom generacijom. Nažalost, u Daruvaru od toliko dvorana u niti jednoj nema mogućnost koševe spustiti na visinu 2,85, već je ta mobilnost zaustavljena na standardnih 3,05. Budući da se njihova liga igra po tim dimenzijama koševa, primorani smo igrati u Bjelovaru Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima i ostalim okolnim gradovima, no vjerujem da to našim dečkima neće stvarati problem, dodao je Lukić.

Posjet Muzeju Dražena Petrovića

Za kraj recimo i to da priča poveznica između KK Daruvar 22 i Dražena Petrovića neće stati samo na ovom poklonu. Naime, krajem godine cijeli klub planira otići na jednu utakmicu Cibone, a ujedno će to biti i prilika za posjet Muzeju Dražena Petrovića, gdje će mališani iz prve ruke moći upoznati život jednog od najvećih hrvatskih sportaša. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!