Fotografija: Nakon gotovo 20 godina KK Daruvar upisao je prvu pobjedu/ Foto: KK Daruvar 22
Galerija
Nakon gotovo 20 godina KK Daruvar upisao je prvu pobjedu/ Foto: KK Daruvar 22

Daruvarski košarkaši nakon skoro 20 godina upisali prvu pobjedu: "Ponovo pišemo povijest"

Prije svega čestitam svojim igračima. Pokazali su veliko zalaganje i želju za pobjedom. Svi dečki su dobili priliku, jer nam je upravo to glavni cilj, a ne rezultat, kaže Dejan Lukić



 

Nakon godinu dana predanog rada i treniranja, Košarkaški klub Daruvar 22 upisao je prvu pobjedu na službenom natjecanju. Naime, mladići do 15 godina natječu se u drugoj ligi Sjever, a ovog vikenda na domaćem su terenu svladali su vršnjake iz Kotoribe s ogromnih 55 koševa razlike.

Ekipa M15/ Foto: KK Daruvar 22
Ekipa M15/ Foto: KK Daruvar 22
Povijesni rezultat/ Foto: KK Daruvar 22
Povijesni rezultat/ Foto: KK Daruvar 22

- Prije svega čestitam svojim igračima. Pokazali su veliko zalaganje i želju za pobjedom. Svi dečki su dobili priliku, jer nam je upravo to glavni cilj, a ne rezultat. Nakon dvadesetak godina ostvarili smo prvu pobjedu, čime smo ponovno ispisali povijest košarke u našem gradu. Osim čestitki igračima, zahvaljujem se i roditeljima na velikoj podršci, poručio je trener mladih daruvarskih košarkaša, a ujedno i predsjednik kluba Dejan Lukić.

Postajemo konkurenti

Kako kaže, ova pobjeda šlag je na tortu priče koja se gradi od prošle godine.

- Pobjede nam doista nisu imperativ, ali djeca, baš kao i svi ostali sportaši, naravno da vole pobjeđivati, dodao je Lukić te nastavio.

- S natjecateljskim djelom krenuli smo prošle jeseni i to u prvoj ligi, međutim to natjecanje u tom trenutku ipak nam je bilo prezahtjevno. Sada smo u drugoj ligi s klubovima iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije i drago nam je da smo konkurenti, ističe predsjednik daruvarskog kluba.

U klubu su prvenstveno orijentirani na rad s mladima/ Foto: KK Daruvar 22
U klubu su prvenstveno orijentirani na rad s mladima/ Foto: KK Daruvar 22
Svakim treningom sve je više klinaca, kažu iz kluba/ Foto: KK Daruvar 22
Svakim treningom sve je više klinaca, kažu iz kluba/ Foto: KK Daruvar 22

Podsjetimo, bivši daruvarski košarkaši lani su nakon punih 18 godina ponovno oživjeli ovaj sport u Daruvaru, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Bazirani na rad s djecom

Prema riječima predsjednika Lukića, danas u klubu treniraju djeca od 7 pa sve do 15 godina.

- Svakim treningom javljaju nam se novi klinci, pretežito dečki. Dolaze samoinicijativno, bez dodatnog angažmana. Ono što je najvažnije u klubu se i zadržavaju te ostvaruju nova prijateljstva. Naime, košarka je igra i zabava, stoga i imamo takav pristup. Za sada smo prvenstveno usmjereni na djecu školskog uzrasta i ne razmišljamo o seniorskoj ekipi. Međutim, ne isključujemo tu mogućnost u dugoročnim planovima, ali smo svjesni da živimo u manjem gradu. Naprosto djeca nakon završene škole odlaze za fakultetom i poslom i najčešće tu priča staje, naglasio je Dejan Lukić.

Daruvarčani se trenutno natječu u 2. ligi Sjever/ Foto: KK Daruvar 22
Daruvarčani se trenutno natječu u 2. ligi Sjever/ Foto: KK Daruvar 22

Priliku za novu pobjedu mladi daruvarski košarkaški imat će za dva tjedna, kada gostuju u Vrbovcu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!