Fotografija: Karate je iznimno koristan sport za djecu jer im podiže samopouzdanje/ Foto: Jakov Prkić/Cropix (ilustracija)
 
Karate je iznimno koristan sport za djecu jer im podiže samopouzdanje/ Foto: Jakov Prkić/Cropix (ilustracija)  

Daruvarski karate klub kreće s treninzima za vrtićku djecu. Još ih stignete prijaviti...

Treninzi bi se održavali dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom od 18.15 do 19 sati, u karate dvorani na daruvarskom Sokolu pod vodstvom trenera Miroslava Lončara



Hrvatski karate klub "Slavko Krivski - Termal" iz Daruvara od 1. studenog organizira vježbanje karatea za djecu vrtićkog uzrasta.

Treninzi bi se održavali dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom od 18.15 do 19 sati, u karate dvorani na daruvarskom Sokolu pod vodstvom trenera Miroslava Lončara, inače majstora karatea 5. dan.

Umjetnost, vještina i sport

- Nismo u školskoj dvorani, ali smo uz pomoć Grada Daruvara na Sokolu dobili na korištenje veliku dvoranu od skoro 250 metara kvadratnih sa strunjačama. Djecu vrtićke dobi učili bi nekim osnovama karatea, ali u principu bi to prvenstveno bilo jačanje motoričkih sposobnosti nakon čega će biti spremni i za pravi karate i za koji god sport požele - rekao nam je Miroslav Lončar.

Karate je umjetnost, vještina i sport kojeg mogu trenirati svi, natjecateljski i rekreativno, bez obzira na uzrast i dob.

- Karate nije samo oblik samoobrane nego i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, misaono i duhovno. Karate nam omogućuje zdraviji način života, bolju tjelesnu spremnost, povećanje samopouzdanja, postizanje i dostizanje ciljeva, povećanje zrelosti i ustrajnosti, adaptiranje i prilagodbu u zajednici - kaže Miroslav Lončar ističući kako karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest.

Disciplina i samokontrola

Iako trening karatea traži puno discipline, kako objašnjavaju u HKK "Slavko Krivski- Termal", njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja.

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice kod djece školskog uzrasta. Suprotno predrasudama koje borilačke vještine karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom. Bilo da je riječ o katama, odnosno povezanom slijedu obrambenih i napadačkih tehnika ili pravim borbama dva borca, osnovni cilj karatea je suparnika nadvladati vještinom, a ne "uništiti".

Stoga, ako želite da vaše dijete počne s pravom fizičkom aktivnošću, javite se na broj mobitela karate majstora Miroslava Lončara 098/782-204 ili dođite osobno u dvoranu na Sokolu ponedjeljkom i srijedom iza 19 sati. Tamo vas čeka stručni trenerski tim posebno educiran za rad s najmlađim uzrasnim kategorijama, ali i s dugogodišnjim iskustvom rada sa starijim uzrastima.