Fotografija: Troje daruvarskih trkača imali su sjajan nastup u Slavonskom Brodu/ Foto: Privatni album
Galerija
Troje daruvarskih trkača imali su sjajan nastup u Slavonskom Brodu/ Foto: Privatni album

Daruvarčanin Ratko Boroš pretrčao 100 km za 10 sati i 45 minuta te oborio osobni rekord

Osim Ratka Boroša u Slavonskom Brodu nastupila su još dva Daruvarčana, Tomislav Kopfer i Mladen Bogdan, koji su ostvarili sjajan rezultat na štafetnoj utrci na 50 kilometara



Daruvarčanin Ratko Boroš ponovno je pomaknuo vlastite granice i ostvario novi sjajan rezultat. Naime, ovog vikenda u Slavonskom Brodu održano je 6. izdanje Polojska ultre, cestovne utrke koja je ujedno i Prvenstvo Hrvatske.

Ratko Boroš i Tomislav Kopfer/ Foto: Privatni album
Ratko Boroš i Tomislav Kopfer/ Foto: Privatni album

U najzahtjevnijoj disciplini ovog natjecanja, utrci na 100 kilometara, Ratko Boroš završio je kao 30. natjecatelj, ostvarivši pritom najbolji osobni rezultat s vremenom 10 sati 45 minuta i 26 sekunde, odnosno u prosjeku 6 minuta i 23 sekunde po kilometru.

Priprema za Istru

Recimo i to da je koncept utrke takav da natjecatelji trče dionicu od 2,5 kilometara u jednom smjeru, potom slijedi okret i nazad 2,5 kilometra do starta i tako redom, dok limit za istrčati 100 kilometara iznosi 13 sati.

Ratko Boroš istrčao je najbolji rezultat do sada/ Foto: Privatni album
Ratko Boroš istrčao je najbolji rezultat do sada/ Foto: Privatni album

- Osobni rekord smanjio sam za 12 minuta i doista sam zadovoljan svojim nastupom. Veseli me što sam održao kondiciju, odnosno čak sam je malo i podignuo. Nadalje, ove je cestovna utrka, a mi svi smo više orijentirani na trail. Ova utrka poslužila mi je kao još jedna dodatna priprema prije najvećeg izazova, a to je 100 milja Istre, koja iznosi 168 kilometara. Sretan sam jer osjećam da imam snage za tih preostalih 68 kilometara, poručio je Ratko Boroš.

Odlična štafeta Kopfer - Bogdan

Pored Ratka, u Slavonskom Brodu nastupila su još dva Daruvarčana, Tomislav Kopfer i Mladen Bogdan i to na štafetnoj utrci na 50 kilometara.

Daruvarski trojac na Polojskoj ultri/ Foto: Privatni album
Daruvarski trojac na Polojskoj ultri/ Foto: Privatni album

- Oni su također napravili sjajan rezultat. Tomislav je dionicu od 25 kilometara istrčao u vremenu 2:19,46, dok je Mladen imao rezultat 2:14:49. To su zbilja dobra vremena, jer u prosjeku to iznosi 4:34 po kilometru. Inače, na trailu uvijek vježbamo na 6:30 kilometar, tako da je ovo zbilja super, pohvalio ih je Boroš. 

Tomislav Kopfer/ Foto: Privatni album
Tomislav Kopfer/ Foto: Privatni album

Do nastupa u Istri ostalo je još nešto više od mjesec dana te su pripreme u punoj jeku.

- Sad ću par dana odmoriti, da se noge malo oporave, a za vikend već očekujem trening od nekih 30 - 40 kilometara, zaključio je Ratko Boroš. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!