Fotografija:
Galerija
"Hvala publici koja je napravila prekrasnu atmosferu, hvala svim igračima, uvijek ću se odazivati na vaša događanja", poručio je Dule/Foto: Jure Rosić

Daruvarčanin Duško Čubrilo pobjednik teniske lige u Pakracu: "Mogu vam pozavidjeti puno veći gradovi"

"Igrao sam puno turnira po cijeloj Hrvatskoj i ovo mi je tek drugi put da igram meč gdje smo imali skupljače loptica. Svaka čast dečkima koji su se potrudili", rekao je nakon finala Čubrilo



Duško Čubrilo u kategoriji Elite, Stjepan Šen Či Marošević u kategoriji Senior i Igor Mašić među Veteranima 40+ pobjednici su Proljetne teniske lige koju je protekla tri mjeseca organizirao Teniski klub Pakrac.

Na Finalnom danu koji je odigran u subotu 1. srpnja na teniskim terenima u Pakracu odigrana su dva finala.

Čubrilo - Perković 6:3, 6:4

Daruvarčanin Čubrilo je u vrlo kvalitetnom i zanimljivom finalnom meču koji je odigran pred pedesetak gledatelja rezultatom 6:3; 6:4 bio bolji od domaćeg igrača Darija Perkovića. Osim što je u ovom meču Čubrilo imao više mirnoće i koncentracije u ključnim poenima, Perkoviću sigurno nije pomoglo što se dva dana ranije maksimalno potrošio u polufinalu protiv Jasmina Ramića. Meč koji je trajao dva sata završio rezultatom 6:4, 5:7, 14:12 za Perkovića. S druge strane Čubrilo je u polufinalu lakše nego što se očekivalo rezultatom 6:2, 6:0 savladao impresioniranog Dinu Rosića.

Marošević - Fričer 6:3, 6:4

Zanimljivo da je u finalnom meču Seniora Marošević identičnim rezultatom 6:3, 6:4 slavio protiv Antuna Fričera. Ovaj meč obilježila je velika vrućina i sparina pa su se oba igrača davala do ruba svojih mogućnosti. Marošević je ipak opravdao ulogu favorita i svoju dominaciju potvrdio tako što je osvojio ligu bez izgubljenog seta.

Zbog privatnih obaveza igrača finale kategorije Veterani 40+ odigrano je u nedjelju 25. lipnja, a Mašić je u maksimalno neizvjesnom meču pobijedio Dražena Matijaševića.

Mašić – Matijašević 6:3, 3:6, 10:8

Nakon što su oba igrača dobila po set rezultatom 6:3, Mašić je u super tie-breaku slavio rezultatom 10:8.

Barać, Čubrilo i Ramić/Foto: Jure Rosić
Barać, Čubrilo i Ramić/Foto: Jure Rosić
Čubrilo (lijevo) je pobjednik kategorije Elite i finalist Dario Perković (desno)/Foto: Jure Rosić
Čubrilo (lijevo) je pobjednik kategorije Elite i finalist Dario Perković (desno)/Foto: Jure Rosić
Iako nisu imali iskustva, sakupljači loptica su odradili odličan posao/Foto: Jure Rosić
Iako nisu imali iskustva, sakupljači loptica su odradili odličan posao/Foto: Jure Rosić

Proljetna teniska liga trajala je 89 dana tijekom kojih je odigrano ukupno 86 mečeva. U Ligi su igrala 22 igrača iz Daruvara, Pakraca i Lipika koji su bili raspoređeni u tri dobne i kvalitetne kategorije.

Finalni dan je organiziran na maksimalno visokoj razini, a osim odlično pripremljenog terena za što sve zasluge pripadaju Juri Rosiću, rezultat se pratio na semaforu.

Skupljači loptica

Igrače je posebno oduševila činjenica da su u finalnom meču imali i skupljače loptica, a taj posao su odradili mladi članovi Teniskog kluba Pakrac Lukas, Sven, Patrik i Vilim.

– Igrao sam puno turnira po cijeloj Hrvatskoj i ovo mi je tek drugi put da igram meč gdje smo imali skupljače loptica. Svaka čast dečkima koji su se potrudili i na kraju lijepo odradili svoj posao, rekao je nakon finala Čubrilo koji nije štedio komplimente.

Čubrilo: Mogu vam pozavidjeti i veći gradovi

- Finalni meč je bio očekivano težak i čestitam Perkiju na prikazanoj igri, ali danas je pobjeda ipak otišla na moju stranu. Hvala publici koja je napravila prekrasnu atmosferu, hvala svim igračima, uvijek ću se odazivati na vaša događanja. Zahvaljujem se svima na jako dobroj organizaciji i provedbi Lige koja je bila na vrhunskom nivou i na čemu bi vam mogli pozavidjeti i puno veći gradovi, rekao je Dule.

Iako je poražen u finalu, Perković nije bio nezadovoljan.

Jure Rosić desno, zaslužan je što su igrači na raspolaganju imali vrhunski pripremljen teren/Foto: Jure Rosić
Jure Rosić desno, zaslužan je što su igrači na raspolaganju imali vrhunski pripremljen teren/Foto: Jure Rosić
Nakon finala i podjele pehara uslijedila je zabava i druženje/Foto: Jure Rosić
Nakon finala i podjele pehara uslijedila je zabava i druženje/Foto: Jure Rosić
Pobjednik kategorije Senior Marošević s finalistom Fričemor u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Srećka Žulja/Foto: Jure Rosić
Pobjednik kategorije Senior Marošević s finalistom Fričemor u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Srećka Žulja/Foto: Jure Rosić

- Nikada u životu nisam imao skupljače loptica u meču, to je detalj koji bih naveo koliko je sve bilo odlično organizirano. U finalu sam dao sve od sebe, imao sam ekstra  potrošnju jer protivnikov stil igre me tjerao da napadam i naravno tu dolazi do pogrešaka. Čestitam Duletu jer je na kraju imao „mirniju“ glavu i zasluženo pobijedio. Pozdravljam Ligu i naravno da ću uvijek podržavati ovaj oblik natjecanja. Zahvaljujem voditelju lige jer se posvetio maksimalno da sve bude na visokoj razini.

Pehare i plakete najboljim pojedincima te medalje i priznanja svim sudionicima uručili su je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca pod čijim se pokroviteljstvom i odigrala Liga, zatim Jasmin Ramić, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca i Srećko Žulj, direktor tvrtke Linteo koja je bila sponzor turnira.

U plani novi tenis i padel teren

- Veseli me što već godinama imamo teniske terene i što se iz godine u godinu tenis u našem gradu konstantno razvija. Ova liga i ovaj Finalni dan je potvrda tome. Svjesni smo da postoje potrebe za dodatnim terenima, imamo građevinsku dozvolu za još jedan teniski teren i vjerujem da će on biti izgrađen u skoroj budućnosti. Također mogu najaviti da će jako brzo Pakrac dobiti i prvi padel teren, najavila je gradonačelnica Blažević.

Stjepan Šen Či Marošević se osim osvojenog pehara u kategoriji Senior može pohvaliti činjenicom da je ostao jedini neporaženi igrač Lige.

Pobjednik kategorije Veterani Igor Mašić desno i finalist Dražen Matijašević/Foto: Jure Rosić
Pobjednik kategorije Veterani Igor Mašić desno i finalist Dražen Matijašević/Foto: Jure Rosić
Praćenje finalnih mečevao olakšao je semafor/Foto: Jure Rosić
Praćenje finalnih mečevao olakšao je semafor/Foto: Jure Rosić

- Prije par godina nisam ni u peti mislio da ću igrati tenis, a kamoli da ću osvajati pehare. Osvojeni pehar u ligi je još jedan dokaz da svatko može osvojiti samo mora to željeti. Finalni meč je bio jako naporan i čestitam Tunji na borbi, rekao je Šen.

- Jako sam zadovoljan Ligom jer smo se dobro družili i zabavljali. Zadovoljan sam i svojom igrom, napredovao sam u ova tri mjeseca, a u finalu je Šen zasluženo pobijedio na čemu mu iskreno čestitam. Pohvalio bi organizaciju Lige, pogotovo Maria i Juru jer su baš vrhunski sve ovo odradili, rekao je Tunja.

Svoje pehare i plakete Veterani su dobili tjedan dana ranije, a Igor Mašić, pobjednik ove kategorije zbog privatnih obaveza nije bio na Finalnom danu.

- Jako mi je žao sto nisam bio na završnici Lige i zahvaljujem voditelju Lige i dečkima što su imali razumijevanja i omogućili mi da odigram svoj meč ranije. Posebno hvala finalistu Dražu jer je svoj raspored prilagodio meni. Sretan sam  što sam pobijedio u finalnom meču koji možda nije bio lijep za gledanje jer je bio jako težak za igranje, prava šahovska borba. Velike pohvale Mariju i Juri  na organizaciji i vođenju lige i pripremi terena, poručio je Mašić.

U organizaciji Finalnog dana pomogao je i finalist Matijašević.

Matijašević: Jedva čekam novu Ligu

- Na teniske terene se ne ide samo kad imaš dogovoren meč, nego se dolazi gledati i mečeve ostalih sudionika. Što se finala tiče bilo je gusto, na poen, a ovaj put Maške je odnio tijesnu pobjedu. Organizacija cijele lige, njeno praćenje, finalni dan, sve je proteklo za pohvalu. Čestitke svim pobjednicima i jedva čekam iduće izdanje lige, poručio je Draž.

Svi sudionici Lige su dobili medalje/Foto: Jure Rosić
Svi sudionici Lige su dobili medalje/Foto: Jure Rosić
Velik interes na finalne mečeve/Foto: Jure Rosić
Velik interes na finalne mečeve/Foto: Jure Rosić

Nakon što su završeni finalni mečevi i podijeljeni pehari, medalje i priznanja, uslijedilo je druženje i zabava uz egzibicijski meč parova. U njemu je zaigrao Jure Rosić, koji je uz Marija Baraća bio glavni motor organizacije Proljetne teniske lige.

- Moram se vratiti u povijest, točnije na 4. rujna 2016. kada smo pokrenuli lokalnu pakračko-lipičku tenisku ligu na improviziranom terenu u lipičkoj „Žici“. Liga je imala desetak aktivnih sudionika. Nakon što su otvoreni tereni u Pakracu prebacili smo se na njih, igrali smo ljeti, pa i zimi nakon što je prošle godine postavljen balon.

Nova, viša razina organizacije

Ono što želim reći je da je ova Proljetna teniska liga, odnosno ovaj Finalni dan neka skroz nova razina organizacije za koju je zaslužan Mario Barać. Teško je objasniti ljudima koliko nama to znači, ali ovo finale je došlo pogledati skoro 50 ljudi što je za naše pojmove jako puno. Puno djece se igralo uz i na terenu i tu se osjećaju sigurno što je po meni najbitnije, tako da smo dobar primjer mladima. Jako me veseli i to da smo prepoznati u široj okolici kao mjesto u kojem se razvija tenis i sportska infrastruktura. Čekamo još nove teniske terene da ovu našu tenisku priču podignemo na još veću razinu, poručio je Rosić.

Pred pakračkim i lipičkim tenisačima je ljetna stanka i odmor, a sezona se službeno nastavlja 10. rujna kada će u sklopu Olimpijskog dana biti održan teniski turnir parova „Pakrac open 2023.“

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!