Fotografija: Predstavnici iz BBŽ-a u Slavonskom Brodu/Foto: Privatni album
Galerija
Predstavnici iz BBŽ-a u Slavonskom Brodu/Foto: Privatni album

Daruvarčanin Boroš opet istrčao ultra maraton od 100 km, Bjelovarčanka oborila osobni rekord

Osim Ratka, Polojsku Ultru trčala je i Nikolina Sudarević iz Bjelovara. Kao jedina žena predstavljala je BBŽ i postigla sjajan rezultat



Ratko Boroš, Daruvarčanin s ogromnim brojem istrčanih kilometara u nogama, protekloga je vikenda sudjelovao na 7. izdanju Polojske ultre, cestovne utrke u Slavonskom Brodu koja je ujedno i Prvenstvo Hrvatske.

A u Slavonskom Brodu trčala je i Bjelovarčanka Nikolina Sudarević, jedina žena iz Bjelovarsko-bilogorske županije otrčavši pritom svoj osobni rekord. 

Polojska Ultra trči se u disciplinama 100 i 50 kilometara te u štefetama od 100 i 50 kilometara.  

Iako se borio sa zdravstvenim poteškoćama, Ratko je završio utrku/Foto: Privatni album
Iako se borio sa zdravstvenim poteškoćama, Ratko je završio utrku/Foto: Privatni album

Daruvarskom maratoncu ovo je bila treća Polojska ultra, a najzahtjevniju disciplinu ovog natjecanja, utrku na 100 kilometara, Boroš je završio za 12 sati i 8 minuta.  

Priprema za Istru

- Ove godine nije bilo nikakvog novog rekorda za mene. Imao sam manjih tehničkih, odnosno zdravstvenih problema s koljenom i kukom nakon 50-og kilometra. Dotad je bilo sve sjajno, no tada sam, da bih završio utrku, morao 500 metara trčati, pa se 10 metara istezati i tako sve do kraja. Znači, punih 50 kilometara. Bila je doslovno borba da završim utrku. Tijekom tako dugih utrka, nepredviđene situacije nisu nikakva novost. Tvrd asfalt, možda lošije tenisice i eto problema, kaže nam Ratko Boroš koji je rezultatom svejedno vrlo zadovoljan.

Ratko i njegov kum Tomislav/Foto: Privatni album
Ratko i njegov kum Tomislav/Foto: Privatni album

Kako kaže, ova mu je utrka zapravo odličan trening i priprema za 100 milja Istre, utrku koja se trči u travnju.

- Naravno da sam htio otrčati bolje, no dobro je i ovako. Sa mnom u pratnji bio je moj kum Tomislav Kopfer. On je otrčao 42 kilometra uz nas. Također mu je Polojska ultra došla kao trening, kaže Boroš kojemu je bila čast trčati s vrhunskim sportašima.

Priznaje nam kako sebe još uvijek gleda kao rekreativca, a ne profesionalca iako je svjestan da trči ogromne dužine.

- Kada gledam te ljude koji ti istu utrku istrče za 6 sati i 50 minuta, a ja sam se mučio 12 sati, onda znaš koliko je treninga i priprema iza njih. Svaka im čast!, kaže Ratko koji je i organizacijom utrke veoma zadovoljan.

Osobni rekord

Dodajmo kako je uz Ratka, u Slavonskom Brodu trčala i Nikolina Sudarević iz Bjelovara. Kao jedina žena predstavljala je Bjelovarsko-bilogorsku županiju i postigla sjajan rezultat.

Nina je na cilj stigla kao 18. žena u Hrvatskoj na što je iznimno ponosna/Foto: Privatni album
Nina je na cilj stigla kao 18. žena u Hrvatskoj na što je iznimno ponosna/Foto: Privatni album
Nina je utrku posvetila svojoj djeci/Foto: Privatni album
Nina je utrku posvetila svojoj djeci/Foto: Privatni album

- Trčala sam utrku na 50 kilometra, stigla sam kao 18. žena i to za 4 sata 37 minuta i 18 sekundi. Prvi put sam trčala tu utrku i jako sam sretna. Kriza uopće nije bilo. Zadnji krug od 2 i pol kilometra imala sam namjeru malo "potegnuti", no tada sam osjetila teške noge pa sam ubrzala samo zadnjih 500 metara. Nisam na nikoga mislila, uživala sam u trenutku, među ljudima i zafrkavala se, kaže nam Nina koju je na svakom krugu bodrila rock ekipa uz stazu. Roštiljali su i puštali sjajnu glazbu što joj je bio dodatni vjetar u leđa svaki puta kada bi prošla pored njih.

- Utrku bih posvetila svojoj djeci. Htjela bih da znaju kako sve mogu postići, ako to dovoljno jako žele i ako to vole. Neka znaju da nema granice, zaključuje Nina koja se priprema za KontinenTrail ligu, ali i za Backyard Ultra utrku koja se trči u lipnju na jezeru Lapovac.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!