Fotografija: Ekipe koje su zauzele prvo, drugo i treće mjesto na prvom turniru u odbojci na pijesku u Lipiku/Foto: Compas.hr
Galerija
Ekipe koje su zauzele prvo, drugo i treće mjesto na prvom turniru u odbojci na pijesku u Lipiku/Foto: Compas.hr

Daruvarčani Verasto i Brletić osvojili prvi lipički turnir u odbojci na pijesku

U dva vrlo napeta seta Verasto i Brletić, koji su bili i najmlađa ekipa na turniru, bili su bolji od drugoplasiranog para Franić/Bačić iz Vukovara




Daruvarski odbojkaški par Verasto/Brletić osvajači su prvog lipičkog turnira u odbojci na pijesku Lipik Open 2021., piše lipički Compas.hr.

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr

U finalnom su susretu Verasto i Brletić, koji su bili i najmlađa ekipa na turniru, u dva vrlo napeta seta bili bolji od drugoplasiranog para Franić/Bačić koji su na lipički turnir došli iz Vukovara.

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr

Treće mjesto zauzeli su Kepčija iz Odbojkaškog kluba LiPa i njegov kolega Trusić iz Osijeka koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od sisačke ekipe Alić/Alihodžić.

Napeto finale

Nakon subote, prvog dana turnira koji je bio rezerviran za ždrijeb i razigravanje, u nedjelju se odigravala četvrtfinala, polufinala i vrlo napeto finale.

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr

Vrijeme je kao i dan prije bilo vrlo sunčano i vruće, natjecatelji su u stankama između susreta osvježenje potražili u bistroj i osvježavajućoj vodi lipičkih Bazena, a uzavreli pijesak odbojkaškog terena u više se navrata polijevao vodom. Polufinala i finale igrali su se na dva dobivena seta, svi ostali na jedan, a uz dobru atmosferu i navijanje tribine u žaru borbe bilo je i povišenih tonova, no fair play imao je ipak posljednju riječ.

Nema zamjerki

Uz osvojene medalje i nagradni fond prve tri plasirane ekipe primile su i poklon pakete Grada Lipika, a kako je zadovoljan turnirom upitali smo jednoga od organizatora, ali i natjecatelja turnira Lipik Open 2021. Marka Kepčiju iz Odbojkaškog kluba Lipik-Pakrac.

<p>Konačni rezultati turnira Lipik Open 2021./Foto: Compas.hr</p>

Konačni rezultati turnira Lipik Open 2021./Foto: Compas.hr

„Nije bilo sve idealno pošto prvi put preko kluba organiziramo ovakav turnir, teren nije bio sređen i sve smo kupili novo, mreže, crte itd. Prva je godina turnira i to je bilo malo teško, ali od gradonačelnika Kasane smo dobili podršku i obećanje za nastavak turnira sljedeće godine i nadam se da će biti sve bolji i bolji. Momci koji su sudjelovali su zadovoljni i nema nikakvih zamjerki, u finalu je bilo malo napeto i burno, ali sve je to sasvim normalno i u žaru borbe. Kapu skidam i sudcu koji se vrlo odlučno i hrabro upustio u suđenje (2005. godište je:). Sve je odlično prošlo, sinoć je bila i dobra zabava uz DJ-a, turnir je odlično odrađen.....ma odlično ja sam prezadovoljan! Mislim da bi dugoročno ovo mogla biti jedna lijepa priča...“, piše Compas.hr.