Fotografija: Prošlogodišnji kongres održan je u akademiji Ivana Ljubičića/ Foto: Hrvatski teniski savez
Galerija
Prošlogodišnji kongres održan je u akademiji Ivana Ljubičića/ Foto: Hrvatski teniski savez

Daruvar će ovoga vikenda ugostiti 60 teniskih trenera iz Italije, Slovenije, BiH i Hrvatske

"Brojnošću i kvalitetom ovaj susret bit će najveći sportsko-stručni skup ikad održan u Daruvaru", kažu iz TK Feniks Daruvar



Hrvatski teniski savez, Zbor teniskih trenera Hrvatske i Teniski klub Feniks Daruvar ovoga su vikenda domaćini i organizatori 13. Međunarodnog kongresa zbora teniskih trenera.

- Brojnošću i kvalitetom ovaj susret bit će najveći sportsko-stručni skup ikad održan u Daruvaru. U goste nam dolazi preko 60 predavača i trenera iz Italije, Slovenije, BiH i Hrvatske. Pripreme za ovaj događaj bile su opsežne i s veseljem možemo reći da su u završnoj fazi, a na velikoj pomoći zahvaljujemo se Gradu Daruvaru i Daruvarskim toplicama, poručili su iz Teniskog kluba Feniks.

Stiže Wawrinkin trener

Recimo i to da će predavači na kongresu biti Luca Appino, Ico Humić, Robert Brkljač, Ivica Orešković, Miljenko Vidović, Gregor Ficko, Dino Marcan i Dario Novak, redom dokazana i priznata imena bijelog sporta.

Inače, prošlogodišnji Kongres održan je na Lošinju u teniskoj akademiji Ivana Ljubičića, a prema riječima Luke Ogrizeka, tajnika TK Feniks, upravo tamo rodila se ideja da ovogodišnji domaćin bude Daruvar. 

Koncepcija samog kongresa zamišljena je tako da se stručna predavanja održavaju u predavaonici, ali i na igralištu te samom teniskom terenu. Među brojnim poznatim imenima koja će sudjelovati, svakako se ističe Dario Novak, aktualni trener Stanislasa Wawrinke, trostrukog grand slam pobjednika.

U nastavku pogledajte detaljan program 13. Međunarodnog kongresa zbora teniskih trenera.

Program Kongresa/ Foto: TK Feniks
Program Kongresa/ Foto: TK Feniks

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!