Fotografija: Trener Obran uvjeren je da su Nizozemske prolazne/ Foto: Deni Marčinković/ŽRK Bjelovar
Galerija
Trener Obran uvjeren je da su Nizozemske prolazne/ Foto: Deni Marčinković/ŽRK Bjelovar

Dario Obran uoči novog europskog ispita: "Nismo bez šansi, odgovara nam stil igre Nizozemki"

"Trebat će nam i podrška s tribine, stoga pozivam sve da dođu u dvoranu. Zadnju europsku utakmicu atmosfera je bila odlična. Cure su nabrijane i vjerujem da možemo ponoviti uspjeh", kaže Obran



Tek nekoliko dana dijeli bjelovarske rukometašice od novog europskog ispita. Naime, u sklopu 1/8 finala European Cupa Bjelovarčanke će ove subote u Dvorani europskih prvaka snage odmjeriti s nizozemskim HC Groot Venlo, trenutno drugoplasiranom ekipom svoje lige.

Bjelovarčanke će i ovog puta ostaviti srce na terenu/ Foto: ŽRK Bjelovar
Bjelovarčanke će i ovog puta ostaviti srce na terenu/ Foto: ŽRK Bjelovar

Iako je riječ o prvoj utakmici (uzvrat je osam dana kasnije u Nizozemskoj), nakon koje će zapravo puno toga biti jasnije, strateg bjelovarskih rukometašica Dario Obran uvjeren je njegova ekipa unatoč brojnim problemima itekako ima šansi iz ovog dvomeča izaći kao ukupni pobjednik.

Trenirale bez pauze 

- Osim dva dana za Božić te isto toliko za Novu godinu, pauzu uopće nismo imali. Konstantno smo u trenažnom procesu, ali to je naprosto tako. Tko želi igrati malo ozbiljnije natjecanje treba se i žrtvovati. Također, termin odigravanja 1/8 finala ne ide nam na ruku, jer su sve ekipe iz naše lige na odmoru pa nismo uspjeli naći nikoga za prijateljsku utakmicu. Pokušali smo dogovorili i susrete protiv Lokomotive i Podravke, međutim one su sa svojim europskim natjecanjima krenule prošli vikend, tako da im to nije odgovaralo, pojasnio je Obran.

Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

No ni tu nije kraj nedaćama u redovima Bjelovarčanki. Naime, Obran ističe da za sastav sigurno neće konkurirati Ivona Mrđen i Rea Jelenović, a zbog manjka utakmica teško može procijeniti u kakvom su fizičkom stanju djevojke koje su se vratile nakon ozljeda.

Gaje skandinavski tip rukometa

- Trening i utakmica naprosto nisu ista stvari. Unatoč tome vjerujem da će djevojke koje budu u sastavu stinuti zube te da nismo bez šansi. Detaljno sam proučio Nizozemke, koje su totalno drugačija ekipa od nas. Igraju skandinavski tip rukometa, odnosno vuku veliki broj kontri i polukontri, a napadi su im krati s puno šuteva iz vana. Mislim da nam taj stil odgovara, tim više što Nizozemske nisu na razini švedskih ili norveških ekipa i rade puno tehničkih pogrešaka. Što se obrambenog dijela tiče, dosta izletavaju i igraju nabrijano te smatram da smo u tom segmentu puno mudrija ekipa. Naš cilj je puno trčati i zatvarati tranziciju, jer na punu zonu teško nam mogu stvoriti previše problema, optimističan je Obran.

Plakat utakmice/ Foto: ŽRK Bjelovar
Plakat utakmice/ Foto: ŽRK Bjelovar

Dodaje i to da njegove djevojke moraju odigrati i pametno u napadu, da gostima ne ponude previše šansi za polukontre i kontre.

Potreban osmi igrač

- Ponavljam, zbilja mislim da nismo bez šansi i sve će ovisiti o tome koliko su nam se ozlijeđene igračice oporavile te kakav će dan imati naši golmani. Također, trebat će nam i podrška s tribine, stoga pozivam sve da dođu u dvoranu. Vjerujem da su se Bjelovarčani zaželjeli sporta nakon ovih zimskih dana.

Dvorana je bila puna prošlu europsku utakmicu/ Foto: ŽRK Bjelovar
Dvorana je bila puna prošlu europsku utakmicu/ Foto: ŽRK Bjelovar

Zadnju europsku utakmicu atmosfera je bila odlična. Cure su nabrijane i vjerujem da možemo ponoviti uspjeh, zaključio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Ulaznice u prodaji

Recimo i to da je utakmica na rasporedu u subotu, 13. siječnja, s početkom u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 5 eura već su u prodaji, a mogu se nabaviti u bjelovarskim kafićima Carica, Nubes i Cappuccino 2.

Karte možete kupiti u kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković
Karte možete kupiti u kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković

Također, bit će dostupne i na kući na korzu pokraj DM i to u četvrtak od 10 do 12 sati, petak od 10 do 12 i od 16 do 18 sati i u subotu od 10 do 13. Nadalje, ulaznice se mogu nabaviti i na blagajni dvorane u srijedu i četvrtak od 17 do 19 sati, kao i na sam dan utakmice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!