Fotografija: Zadnje kolo Croatia cupa održano je u istarskom Barbanu/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Zadnje kolo Croatia cupa održano je u istarskom Barbanu/ Foto: Grad Čazma

Čazmanski jahači ostvarili sjajne rezulatate na Croatia cupu u Barbanu

Još jedna sezona završena s lijepim rezultatima i smo jako zadovoljni. Naši konjići su odradili odličan posao i sada idu na zaslužen odmor do sljedeće sezone, poručuju iz KK Husara



U istarskom mjestu Barban prošloga je vikenda održano šesto, ujedno i posljednje ovosezonsko kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju (endurance), na kojemu su nastupili jahači oba čazmanska konjička kluba, KK Čazme i KK Husara.

Što se Husara tiče, na utakmici A - 44 kilometra nastupili su Ana Ozimec i 42 GIDRAN -3 SREĆKO te su zauzeli drugo mjesto, dok su Josip Galović i 31 GIDRAN -1 SANTO u juniorskoj kategoriji osvojili prvo mjesto.

Konji, ali i jahači sada idu na zaslužen odmor/ Foto: Grad Čazma
Konji, ali i jahači sada idu na zaslužen odmor/ Foto: Grad Čazma

Na utakmici B - 64 kilometra nastupile su Rea Kovačić i 7 GIDRAN -1 SHEFIKA te uspješno završile utrku. Utrku CEN1* 86 kilometara Tanja Gusić 743 Sokol i najbrže su odjahali te su osvojili prvo mjesto. 

Drugo mjesto u poretku

Zahvaljujući ovim rezultatima KK Husar je u Barbanu ukupno zauzeo treće mjesto. Još više veseli podatak da je ovaj klub s bodovima u cijeloj sezoni ukupno zauzeo ukupno drugo mjesto u poretku Croatia cupa, baš kao i Tanja Gusić u pojedinačnoj konkurenciji. Za pohvaliti je svakako i rezultat Josipa Galovića, koji je u juniorskoj konkurenciji u ukupnom poretku odličan treći. 

Čazmanski jahački s medaljama i priznanjima/ Foto: Grad Čazma
Čazmanski jahački s medaljama i priznanjima/ Foto: Grad Čazma

- Još jedna sezona završena s lijepim rezultatima i smo jako zadovoljni. Naši konjići su odradili odličan posao i sada idu na zaslužen odmor do sljedeće sezone, poručuju iz KK Husara.

Drugi čazmanski klub, KK Čazma sudjelovao je s jednim jahaćim parom na utakmici B kategorije, na 64 kilometra. Tajana Mrkonjić i njen Quicky osvojili su visoko 2. mjesto.

Odlični rezultati čazmanskih jahača/ Foto: Grad Čazma
Odlični rezultati čazmanskih jahača/ Foto: Grad Čazma

U samom poretku Croatia cup-a, Tajana Mrkonjić je ostvarila je 1. mjesto, a njezin klupski kolega Stjepan Fabijanić je 4. Uz to, kobila 87 Zara (Holly) sa Stjepanom je prvakinja Hrvatske u kategoriji sedmogodišnjih konja.

Visoko šesto mjesto

- Iznimno smo zadovoljni ovom sezonom jer smo startali sa šest jahaćih parova, a nastavili smo dalje samo s ova dva navedena para te kao klub ostvarili visoko šesto mjesto. Zahvaljujemo svima na podršci za ovu utakmicu te za cjelokupnu sezonu, zaključili su u KK Čazma.

Čestitamo svim čazmanskim jahačima na ostvarenim odličnim rezultatima!

Čazmanski jahači u samom su vrhu Croatia cupa/ Foto: Grad Čazma
Čazmanski jahači u samom su vrhu Croatia cupa/ Foto: Grad Čazma