Fotografija: Daruvar će ovaj tjedan ugostiti 50 malih rukometaša/ Foto: RK Daruvar
Galerija
Daruvar će ovaj tjedan ugostiti 50 malih rukometaša/ Foto: RK Daruvar

Čak 50 mališana sudjelovat će na ovotjednom Rukometnom kampu u Daruvaru

Treninzi će se održavati u dvorani te na novouređenom Sokolu, na kojemu su uvjeti za rad odlični. Također, organizirali smo i zabavne sadržaje, poput kupanja u TVP-u Aquae Balissae, kaže Grkinić




Ovog tjedan Daruvar će ugostiti 50-tak dječaka polaznika rukometnih škola iz Kutine, Siska, Novske, Popovače, Garešnice, Nove Gradiške te naravno Daruvara. Konkretnije, od četvrtka do nedjelje mali rukometaši podijeljeni u dvije generacije, 2009./2010. i 2011./2012. godište, u sklopu sedmog izdanja Rukometnog kampa, stjecat će nova rukometna znanja, uz neizostavnu igru i druženje.

- Već šest godina ovaj Kamp organizira poznati rukometni trener iz Kutine Dragutin Moslavac, a sva dosadašnja izdanja održana su u Pakracu. Međutim, zbog organizacijskih problema, Pakračani su ponudili da se ove godine Kamp preseli u Daruvar, što smo mi objeručke prihvatili, objašnjava nam Zoran Grkinić, trener i tajnik RK Daruvara.

Ozbiljan pristup

Svaka grupa imat će vlastitog trenera, uz napomenu da će golmani imati i posebne golmanske treninge, dok će brigu od mališanima ukupno vodit će čak šest trenera. Koliko je cijeli program ozbiljan, govori činjenica da su u petak i subotu, pored jutarnjeg trčanja, predviđena po dva treninga za svaku grupu.

<p>Plakat Kampa u Daruvaru/ Foto: RK Daruvar</p>

Plakat Kampa u Daruvaru/ Foto: RK Daruvar

- Treninzi će se održavati u Gradskoj sportskoj dvorani te na novouređenom Stadionu Sokol, na kojemu su uvjeti za rad odlični. Budući da se radi i djeci, kojoj je rukomet zapravo još uvijek samo igra, organizirali smo i zabavne sadržaje, poput kupanja u Termalnom vodenom parku Aquae Balissae, a zadnjeg dana odigrat će se i međusobne utakmice te će biti proglašena i najbolja sedmorka u svakoj generacije, dodaje Grkinić.

Dobra organizacija

Mali rukometaši za vrijeme boravka u Daruvaru bit će smješteni u Češkom domu, a u cijenu od 750 kuna po djetetu, uključena su i tri obroka dnevno. 

- Sva mjesta već su popunjena, a u organizaciji su nam uvelike pomogli naši sponzori Grad Daruvar, Modelstolarija, Daruvarske Toplice, Dukat Zagreb i tvrtka Novoline Daruvar, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo, zaključio je trener RK Daruvara Zoran Grkinić.

Zadnjeg dana Kampa, polaznici će pratiti i seniorsku utakmicu između Daruvara i Siska, koja je na rasporedu u nedjelju u 11.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.