Fotografija: Marcelo Brozović/Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Marcelo Brozović/Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Brozović će igrati u S. Arabiji, ali će zbog alkohola živjeti u drugoj državi?

U Saudijskoj Arabiji vladaju izrazito konzervativni zakoni, dok se u susjednom Bahreinu alkohol može bez problema ispijati na javnim mjestima



Saudijska Arabija postala je magnet za europske nogometaše koje plaćaju s nevjerojatnim iznosima da bi igrali u njihovim klubovima. Tamo su već Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Marcelo Brozović, Ruben Neves i ostale nogometne zvijezde, a vjerojatno će im se uskoro pridružiti i mnogi drugi vrhunski nogometaši.

Engleski Daily Mail donosi intrigantnu priču kako su neki nogometaši riješili taj problem te jednostavno neće živjeti u Saudijskoj Arabiji zbog izrazito konzervativnih zakoni. Umjesto toga, smjestit će se u susjednom Bahreinu, državi koja je od nekih najvećih saudijskih klubova udaljena između 70 i 100 kilometara.

Naime, Bahrein nudi bitno bogatiji noćni život, opuštenije zakone u odnosu na Saudijsku Arabiju kao i bogatu turističku ponudu, restorane... Daily Mail piše kako je jedan od ključnih razloga taj što je u Bahreinu dozvoljeno piti alkoholna pića u javnosti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!