Fotografija: Malonogometni turnir trajao je 10 dana/Foto: Pakrački list
Galerija
Malonogometni turnir trajao je 10 dana/Foto: Pakrački list

Bjelovarski Domorad pobjednik malonogometnog turnira u Pakracu

Na ovogodišnjem 24. izdanju turnira nastupilo je ukupno 14 ekipa sastavljenih od igrača iz Pakraca, Lipika, Zagreba, Novske, Bjelovara, Daruvara i Kutine



Pobjedom od 3:0 nad Pilanom Šokčić iz Novske bjelovarski Domorad osigurao je naslov pobjednika 24. malonogometnog turnira u Pakracu, koji se od 16. do 26. lipnja igrao na Partizanu, piše Pakrački list.

U utakmici za 3. mjesto lipički Stragatrans je s 3:2 pobijedio pakrački Elite Academy/Beauty Point.

Sraz domaćih ekipa

Program završnice otvoren je susretom za 3. mjesto koji je pred punim tribinama donio sraz domaćih ekipa uobičajeno sastavljenih ili pojačanih vrsnim imenima malog nogometa. U zanimljivom susretu, ljubimci pakračke publike - mlada pakračka ekipa Elite Academy, predvođena odličnim Grubišićem i Grafinom, solidno se nosila s prekaljenim haklerima na čelu s Novakom, Topalovićem i Petrovićem, koji godinama nose dres lipičkog Stragatransa i kvalitetom redovno oplemenjuju pakrački turnir. Iskusniji Stragatrans je od samog početka kontrolirao susret, vodio je naposljetku i 3:0, dok su mlađi Pakračani golovima Zandone i Grubišića pred kraj utakmice uspjeli tek ublažiti poraz. Drvenoj medalji unatoč, mladići iz EA opet su pokazali da je u Pakracu, godinama nakon Burića, stvorena odlična i konkurentna ekipa koja će s jednim ili dva pojačanja u budućnosti tvoriti vrlo ozbiljnu malonogometnu škvadru.

Žestoko i atraktivno

Finalni dvoboj je očekivano donio odličan nogomet. Igrajući istovremeno žestoko i atraktivno, u prvom poluvremenu obje ekipe su prijetile, a nešto više od igre u tom trenutku imala je Pilana Šokčić. S druge strane izglednije prilike je imao Domorad. Novljani su, međutim, na vratima imali raspoloženog Jugovića koji je u dva navrata sjajno reagirao i sačuvao mrežu. U drugom dijelu susreta Bjelovarčani i Garešničani u dresu Domorada ubacuju u brzinu više, a terensku nadmoć potvrđuju golovima Vaclaveka, Golubića i Kraljevića čime odlaze na neuhvatljivih 3:0, što je bio i konačan rezultat utakmice. Prošlogodišnji finalisti tako su ove godine učinili i onaj posljednji korak te zasluženo osvojili glavnu nagradu od 16 tisuća kuna. Pilani Šokčić pripala je druga nagrada u iznosu od 6 tisuća kuna, Stragatrans je za 3. treće mjesto nagrađen s 2.500 kuna dok su Akademci u džep pospremili simboličnih 500 kuna.

Pobjednički sastav

Obje večeri završnice odlično je odsudio sudački dvojac Vladimir Kiš iz Garešnice i Valentin Mik iz Pakraca.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručila je gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević. Nagradu za fair-play osvojila je ekipa RK LiPe. Najboljim mladim igračem proglašen je Alen Grafina (EA/BP), najefikasniji strijelac turnira s 11 golova je Marko Filipović (Pilana Šokčić), dok je nagradu za najboljeg golmana zasluženo osvojio Mihael Jugović (Pilana Šokčić). Najbolji igrač 24. malonogometnog turnira u Pakracu je Deni Hajdarović iz pobjedničke ekipe.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Pobjednički sastav: Hrvoje Zdelar, Ante Pavličević, Deni Hajdarović, Dragan Vaclavek, Ivan Begović, Matej Herent, Matej Kraljević, Tomislav Golubić i Tomislav Kolar. 

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Na ovogodišnjem 24. izdanju turnira nastupilo je ukupno 14 ekipa sastavljenih od igrača iz Pakraca, Lipika, Zagreba, Novske, Bjelovara, Daruvara i Kutine. Organizator turnira je bila Sportska zajednica Grada Pakraca u suradnji s Udrugom djece branitelja Pakraca i Lipika. Obzirom da je turnir dio programa Pakračkog ljeta, igrao se pod pokroviteljstvom glavnog sponzora - Grada Pakraca.

Glavna karakteristika ovogodišnjeg turnira bila je odlična posjećenost kojoj je donekle kumovao i besplatan ulaz. Mi pak želimo vjerovati da je u pitanju neraskidiva ljubav Pakračana i malog nogometa koji ovdje ima 60 godišnju tradiciju i doista nema ljepše posvete svemu tome od prepunih tribina legendarnog Partizana, upravo onakvih kakve su bile posljednjih dana. Bravo za sve, piše Pakrački list.