Fotografija: Današnji panelisti/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Današnji panelisti/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski Argonauti učenicima 2. osnovne škole: "Evo zašto je važno baviti se sportom"

Osim toga, učenici su imali priliku čuti kako teku pripreme za nastupe, koliko je odricanja potrebno da se ostvare veliki uspjesi i koliko je bitna uloga obitelji u cijeloj toj priči




Bjelovarski Argonauti, osim što su prva ekipa izvan doline Neretve koja je uspjela osvojiti štit kneza Domagoja, odnosno uči prvi kroz cilj Maratona lađa, u svojoj dosadašnjoj povijesti ostvarili su i brojne druge pothvate, koji za rukom nisu pošli niti profesionalnim veslačima.

<p>Učenicima je prikazan i film o Argonautima/ Foto: Deni Marčinković</p>

Učenicima je prikazan i film o Argonautima/ Foto: Deni Marčinković

Tako su primjerice prošle godine u kanuu preveslali Jadran od Prevlake do Savudrije, za što im je trebalo šest dana, a prije nešto više od tri mjeseca u četiri dana "pregazili" su Kupu od izvora do ušća. Tim avanturama sebi su još jednom dokazali da riječ nemoguće za njih ne postoji, ali jednako tako napravili su i veliku promociju svome Bjelovaru.

Nadalje, ove godine postavili su si još jedan cilj - jačanje afirmacije djece za bavljenje sportom. U skladu s tim, danas je bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centru pod sloganom "I ja želim biti Argonaut" održano predavanje za učenike 2. osnovne škole Bjelovar.

<p>Robert Milčić, Patrik Brckan, Tomislav Smrček, Nikica LJubek, Radoslav Rajić i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Robert Milčić, Patrik Brckan, Tomislav Smrček, Nikica LJubek, Radoslav Rajić i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Nakon kratkog uvodnog filma u kojemu su predstavili svoje dosadašnje uspjehe, uslijedio je razgovor, a panelisti su ovog puta bili kapetan ekipe Tomislav Smrček, trener Nikica Ljubek, dugogodišnji član Radoslav Rajić, jedan od najmlađih članova Patrik Brckan te zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić, dok je u svojstvu moderatora bio kineziolog Robert Milčić.

<p>Robert Milčić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Robert Milčić/ Foto: Deni Marčinković

Osim toga, učenici su imali priliku čuti kako teku pripreme za nastupe, koliko je odricanja potrebno da se ostvare veliki uspjesi, koliko je bitna uloga obitelji u cijeloj toj priči, a treba reći i to da naglasak nije bio na veslanju, već na prednostima bavljenja bilo kojim sportom.

Osim moderatora, pitanja su postavljali u učenici, pa je tako Nikica Ljubek iz prve ruke svjedočio kako izgledaju Olimpijske igre iz kuta natjecatelja, ali i trenera, a moglo se čuti i da su bjelovarski veslači često ustajali u tri ujutro da bi u pola pet došli na Šodericu, odradili trening i već u osam sati u Bjelovaru bili na svojim radnim mjestima.

<p>Predavanje je organizirano za učenike 2. osnovne škole/ Foto: Deni Marčinković</p>

Predavanje je organizirano za učenike 2. osnovne škole/ Foto: Deni Marčinković

Nakon predavanja, školarci je prikazan i film "Zlatno runo Argonauti s ribnjaka", koji govori o putu veslača iz grada bez jezera i rijeke. Ovo je ujedno i prva od planiranih šest panel radionica, kojom planiraju posjetiti čak pet hrvatskih gradova.