Fotografija: Rukometašicama je potrebna podrška u uzvratu/ Foto: Deni Marčinković/ŽRK Bjelovar
Galerija
Rukometašicama je potrebna podrška u uzvratu/ Foto: Deni Marčinković/ŽRK Bjelovar

Bjelovarske rukometašice protiv Slovakinja love prolaz u EHF Cupu: "Ostavit ćemo srce na terenu"

"Grad će financijski pratiti ŽRK Bjelovar sve do finala, bude li potrebe", poručio je gradonačelnik Dario Hrebak



Ženski rukometni klub Bjelovar ove subote u Dvorani europskih prvaka igra uzvratnu utakmicu u sklopu trećeg kola EHF Cupa protiv Slovana Duslo Sala iz Slovačke.

Podsjetimo, prije tjedan dana bjelovarske rukometašice u prvom su susretu izgubile rezultatom 30:27, a da se taj zaostatak itekako može nadoknaditi uvjereni su baš svi, od igračica, trenera, uprave kluba, pa sve do bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji je najavu punu podršku Grada u europskom pohodu.

Pratit ćemo ih do finala ako treba

- Prije svega čestitam na svemu što je ovaj klub napravio prošlu, ali i ovu sezonu. Poklopilo se sve, dobro vodstvo, omjer domaćih i stranih igračica te dobra uprava. Ovom prilikom najavljujem da će Grad pratiti ŽRK Bjelovar sve do finala, bude li potrebe. Svaka utakmica košta oko 15 tisuća eura, no pronaći ćemo sredstva. Naravno, ne treba stvarati pritisak djevojkama, no iskreno navijam za njih i uvjeren sam da mogu proći, poručio je Hrebak.

Podršku djevojkama dao i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Podršku djevojkama dao i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Uoči sutrašnjeg susreta optimističan je i trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Ostavit ćemo srce na terenu

- Zahvaljujemo se na podršci Grada, ne samo na europskim utakmicama, već i općenito. No, neovisno o tome, sa sportske strane dosita želimo proći dalje. Malo nas je igralo takve utakmice i možda nikad ni ne dobijemo drugu priliku. Da mogu i osobno bih se sutra bacio na glavu, a uvjeren sam da će i cure ostavit srce na terenu, kazao je Obran.

Dodao je i to da nažalost dvije standardne igračice, Anamarija Mikulić i Mihaela Gavrić sigurno neće nastupiti zbog ozljeda, a probleme vuku i druge cure. 

Karte možete kupiti u kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković
Karte možete kupiti u kućici na korzu/ Foto: Deni Marčinković

- Ostale će stisnuti zube i zaigrati. Koristim priliku pozvati Bjelovarčane da nas podrže i budu naš osmi igrač, naglasio je Obran.

Prema riječima predsjednika kluba Ivana Turkalja, karata za utakmicu još uvijek ima.

Ulaznice u prodaji

- Osim građana, pozivam i sponzore da nam se jave, jer mislim da su cure to zaslužile i da dvoranu treba ispuniti u što većem broju, zaključio je Turkalj.

Inače, osim u nekoliko ugostiteljskih objekata, ulaznice se mogu nabaviti i na kućici na gradskom korzu danas od 15 do 17 sati te sutra od 10 do 12 sati, kao i na blagajni dvorane uoči same utakmice.

Dodajmo i to da je utakmica na raspredu u 19 sati u Dvorani europskih prvaka. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!