Fotografija: Bjelovarski lađari ostvarili su dobre startne pozicije/Foto: Martina Čapo
Bjelovarski lađari ostvarili su dobre startne pozicije/Foto: Martina Čapo

Bjelovarčani izborili odlične startne pozicije na 24. Maratonu lađa

Danas je na rasporedu 8. Maraton lađarica u kojemu boje BBŽ brane čak dvije ekipe, bjelovarske Sparte i čazmanske Amazonke. Prijenos utrke pratite na Facebooku bjelovarskih Sparti
Brzinskom utrkom za startne pozicije u Opuzenu i službeno je započelo ludilo na Neretvi. Najbrže kvalifikacijsko vrijeme odveslali su lađari UL Stablina, dok su drugo i treće vrijeme ostvarili UL Zagreb i UL Crni put Metković.

Što se pak tiče bjelovarskih ekipa, kojih je ove godine čak četiri u muškoj konkurenciji, najbrža je bila posada SU Argo Bjelovar, a stazu su odveslali u vremenu 1:26.984 i tako zauzeli osmu poziciju, odnosno osigurali start iz prvog reda.

Zadovoljni kvalifikacijama

Preostale tri naše posade također su ostvarile dobre rezultate u kvalifikacijama uoči  utrke duge 22,5 kilometra. HŠD Bjelovar-"Šumari" brzinsku utrku završili su na 12. mjestu, dok je njihova druga ekipa odveslala 15. vrijeme "brzinca". Druga posada Arga kroz cilj je ušla sa 17. vremenom kvalifikacijske utrke.

- Zadovoljni smo nastupom na brzinskim utkama i ostvarenim startnim pozicijama. Odlučili smo startati s desne strane prvog reda, a odmah iza nas bit će naša druga ekipa, da nam "čuva leđa". Čak da smo odveslali i nešto brže, svejedno bismo odabrali ovakve startne pozicije, da nam se ne dogode scenariji prošlih godina kada su nas znali potopiti na startu, kazao nam je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

8. Maraton lađarica

24. Maraton lađa startat će u subotu u 17 sati u Metkoviću, uz izravan prijenos na HRT-u. Spomenimo i to da je danas na rasporedu i 8. Maraton lađarica u kojemu boje Bjelovarsko-bilogorske županije brane čak dvije ekipe, bjelovarske Sparte i čazmanske Amazonke. 

Sparte će utrku krenuti iz prvog reda, odnosno s četvrte pozicije, dok će Čazmanke svoj prvi nastup započeti iz drugog reda. Start utrke je u 18 sati, a prijenos možete pratiti na Facebook stranici bjelovarskih Sparti.