Fotografija: Podržite svoje favorite/Foto: PK Bjelowbar
Galerija
Podržite svoje favorite/Foto: PK Bjelowbar

Bjelovar domaćin natjecanja u powerliftingu: "Najjače liftere u Hrvatskoj čekaju bogate nagrade"

Novost ove godine je uvođenje “Prime Time” grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj



U Bjelovaru će se od 31. svibnja do 2. lipnja održati drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu.

- Pozivamo građane Bjelovara i okolice da dođu podržati i bodriti svoje sugrađane i prijatelje u dvoranu srednjoškolskog centra ovaj vikend, od 31.5. - 2.6., poručuju bjelovarski powerlifteri.

 Foto: Powerlifting klub Bjelowbar
 Foto: Powerlifting klub Bjelowbar
Foto: Powerlifting klub Bjelowbar
Foto: Powerlifting klub Bjelowbar

Inače, Powerlifting u Hrvatskoj relativno je mlad sport koji u zadnjih par godina uzima sve veći zamah. Natjecatelja je sve više, mladi natjecatelji, ali i oni seniorniji, redovito odlaze na međunarodna natjecanja gdje kotiraju sve bolje i više. Upravo zbog toga, natjecanja u Hrvatskoj postaju sve češća i privlačnija.

“Prime Time” grupa

Što je uopće powerlifting? Powerlifting je sport snage, koji ima tri discipline - čučanj, potisak s klube i mrtvo dizanje. Svaki natjecatelj ima tri pokušaja u svakoj disciplini, a cilj je uz određena pravila, dići što je veću kilažu u svakoj od disciplina.

Bjelowbar, bjelovarski powerlifting klub, i ove godine organizira atraktivno natjecanje “Bjelovar Record Breakers” nakon izuzetnog uspjeha prošle godine.

Foto: Bjelowbar
Foto: Bjelowbar

- Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri, ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja - potvrđuje predsjednik kluba Tin Valinčić.

Novost ove godine je uvođenje “Prime Time” grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj.

- Ovakva grupa donosi nam novu dubinu natjecanja, stavljajući najjače liftere rame uz rame, u borbi za titulu najjače lice Hrvatske. Prime Time grupa obećava fenomenalne brojke kao što su čučnjevi od 300+ kila ili potisak s klupe (bench press) od zavidnih 200+ kila.

Vrtoglave nagrade

Prime Time grupa nastupa u subotu, 1.6. u 19:45h, te vas ovim putem klub Bjelowbar poziva da dođete i bodrite najjače liftere i lifterice, poručuju organizatori.

Bjelovarski powerlifting entuzijasti Tin Valinčić, Gordan Klasić i Ivan Mikulandra/ Foto: Privatni album
Bjelovarski powerlifting entuzijasti Tin Valinčić, Gordan Klasić i Ivan Mikulandra/ Foto: Privatni album

- Zahvaljujući generalnom sponzoru natjecanja, Supersportu, ovogodišnji fond nagrada iznosi vrtoglavih 5.000 EUR, što je duplo veći iznos od prošle godine, a fond za rušenje seniorskih rekorda penje se na 2.000 EUR. Zbog svoje prirode gdje je osim biti najjači bitno srušiti postojeće državne rekorde, ovo natjecanje je posebno zanimljivo i atraktivno svim natjecateljima u Hrvatskoj i sigurni smo da će postati jedno od omiljenih svim hrvatskim reprezentativcima, smatraju iz kluba.

Foto: Bjelowbar
Foto: Bjelowbar

- Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu - poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba.

Pozivaju sve svoje sugrađane stoga da dođu popratiti natjecanje te podržati svoje favorite u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru od 31.5. do 2.6.2024. ili putem stream-a.

Gordan Klasić/ Foto: PLK Bjelowbar
Gordan Klasić/ Foto: PLK Bjelowbar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!