Fotografija: Saša Ćurčić i Josip Slivar/ Foto: BK Bjelovar
Galerija
Saša Ćurčić i Josip Slivar/ Foto: BK Bjelovar

Badminton klub Bjelovar prvi u Hrvatskoj pokrenuo para badminton

Josipu, ali i meni kao njegovom treneru, cilj je nastupiti na turniru u para badmintonu, no u Hrvatskoj trenutno nema takvih mogućnosti stoga smo odlučili nastupiti na međunarodnom turniru u Španjolskoj, kaže Ćurčić



Badminton klub Bjelovar prvi u Hrvatskoj pokrenuo je para badminton, potvrdio je predsjednik BK Bjelovar Saša Ćurčić.

- Prije nekoliko dana, o ovoj temi razgovarao sam s predsjednikom Hrvatskog badmintonskog Saveza Ratkom Galjerom i predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratkom Kovačićem. Na temelju tog razgovora potpisan je ugovor o međusobnoj suradnji HBS–a i HPO–a, s ciljem pokretanja para badmintona i to tako da se ne otvaraju novi para badminton klubovi već da se u postojećim badminton klubovima pokrene para badminton. Nakon dogovorene suradnje pokrenuo sam prvi para badminton u Hrvatskoj unutar našeg kluba, ponosno će Ćurčić.

Nekoliko igrača para badmintona

Kako kaže, U Hrvatskoj  trenutno nema para badmintonaša osim Josipa Slivara. Podsjetimo, Slivar je poznati bjelovarski paraolimpijac i osvajač brojnih svjetskih i europskih medalja u bacanju kugle.

- Josip trenira u našem klubu i to u dvorani I. Osnovne škole Bjelovar. Važno je napomenuti da osim Josipa kod nas u klubu treniraju i druga djeca, kao i osobe s teškoćama i to Adriana Krog, Leonardo Šantić i Filip Mlinar, istaknuo je predsjednik BK Bjelovara.

Para badminton u Bjelovaru trenira nekoliko osoba s teškoćama/ Foto: BK Bjelovar
Para badminton u Bjelovaru trenira nekoliko osoba s teškoćama/ Foto: BK Bjelovar

Dodaje i to da iako para badminton djeluje relativno kratko, već su postavili i određene ciljeve.

Nastup u Španjolskoj

- Josipu, ali i meni kao njegovom treneru, cilj je nastupiti na turniru u para badmintonu, no u Hrvatskoj trenutno nema takvih mogućnosti stoga smo odlučili nastupiti na međunarodnom turniru u Španjolskoj. To je jedini međunarodni turnir u Europi koji će se održati, jer su ostali otkazani  zbog situacije s COVIDOM 19. 

Podršku u tom naumu, kaže, dobili su i od Grad Bjelovara.

Josip i Saša raduju se nastupu na turniru u Španjolskoj/ Foto: BK Bjelovar
Josip i Saša raduju se nastupu na turniru u Španjolskoj/ Foto: BK Bjelovar

- Prije nekoliko dana imali smo sastanak s gradonačelnikom Hrebakom te pročelnikom Matekovićem i veseli nas što su podržali naš projekt, kao i prvi nastup. Također, tom prilikom razgovarali smo i o budućim projektima vezanim para badminton, ali i o drugim aktivnostima vezanim za osobe s teškoćama, zaključio je predsjednik Badminton kluba Bjelovar Saša Ćurčić.