Fotografija: Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener podržao je košarkaški kamp kojeg organizira KK Vedi/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener podržao je košarkaški kamp kojeg organizira KK Vedi/ Foto: Deni Marčinković

Aco Petrović u Bjelovaru: "Mlade moramo vratiti na otvorene terene, tako smo Dražen i ja počeli"

KK Vedi na igralištima bjelovarske Sokolane organizira ljetni košarkaški kamp za djecu, kojeg je podržao proslavljeni hrvatski igrač i trener



Direktor hrvatske košarkaške reprezentacije i privremeni izbornik seniorske vrste Aleksandar Petrović boravio je danas u Bjelovaru i tom prilikom podržao je košarkaški ljetni kamp koji kojeg organizira KK Vedi.

- Zadovoljstvo mi je biti u Bjelovaru i pomoći oko organizacije kampa koji će se održati kraj lipnja ove godine. Prije mjesec, dva imali smo sastanak u Zagrebu gdje sam s predstavnicima kluba dogovorio određene stvari. Naime, emotivno sam vezan za otvorene terene, jer to je ambijent u kojem smo Dražen i ja počinjali. Stoga smatram da mi je obveza pomoći koliko god mogu. Ta pomoć usmjerena je na koordinaciju s trenerima koji mogu supervizirati ovakve kampove, pored ostalog poručio je Aco Petrović.

"Godinama idemo krivim smjerom"

Proslavljeni hrvatskih prije svega igrač, a potom i trener, smatra da hrvatska košarka već duži period ide krivim smjerom, stoga su, po njegovom mišljenju, ovakvi kampovi mjesto gdje se stvari vraćaju na početak.

Kamp će se održavati na terenima bjelovarske Sokolane/ Foto: Deni Marčinković
Kamp će se održavati na terenima bjelovarske Sokolane/ Foto: Deni Marčinković

- Treneri često na ovakvim kampovima djeci pokušavaju dati strukturu igre, vježbati akcije i slično. Smatram da klinci najprije moraju naučiti tehniku šuteva, dodavanja, driblinga, na što ćemo se ovdje fokusirati. Stoga moramo dovesti kvalitetne trenere. Naime, kada djeca to na vrijeme usvoje, kasnije je puno lakše raditi nadogradnju, istaknuo je Aco Petrović, dodavši da je kamp u Bjelovaru simboličan početaka onoga kako bi slični kampovi u budućnosti trebali izgledati.

Najbolji će biti nagrađeni

Nadalje, Aco je dodao i to da će najbolji, odnosno najtalentiraniji košarkaši s ovog kampa izboriti mjesto na jednom od najprestižnijih ljetnih kampova.

- Hoće li to biti 3, 5 i 10 djece, vidjet ćemo, ali će oni svakako imati priliku susresti se s najboljima u svojoj generaciji iz cijele Hrvatske. Njima će biti plaćeni svi troškovi tog kampa. Dakle, cilj je klincima dati pravu informaciju, a potom izabrati najtalentiranije i proslijediti ih dalje. Bitno mi je da se i u Bjelovaru probudi košarkaški nerv, naglasio je Aco.

Recimo i to da je Petrović poručio da ga u Bjelovaru nije bilo 15 godina, ali ga se ubuduće može često očekivati.

Inače, "Kamp HOOPS" je prvenstveno namijenjen za članove KK Vedija, ali će moći sudjelovati i mladi košarkaši koji nisu iz Bjelovara.

80 sudionika

- Cilj nam je bio dovesti vrhunskog trenera koji će raditi s našom djecom. Često čujemo priče da bi najbolji treneri trebali raditi s najmlađima, što je u praksi teško izvedivo. Međutim, mi ćemo napraviti upravo to. Osim što će jedan takav trener radi s djecom, paralelno će se dodatno usavršavati naši treneri. Inače, na kampu mogu sudjelovati generacije 2009. godišta i mlađi. Budući da će se prvi kamp podržavati samo jedan tjedan i to od 26. lipnja do 1. srpnja, ograničili smo broj sudionika na 80, rekao je trener KK Vedi Stipe Sabljić dodavši da će za djecu koja nisu iz Bjelovara biti organiziran smještaj i prehrana.

- Kamp je za naše klince besplatan, odnosno bit će u sklopu članarine, dok će ovi sa strane plaćati troškove smještaja. O konkretnom imena trenera još ne bih govorio jer su pregovori u tijeku, ali u igri je svakako i jedan vrhunski stručnjak iz Španjolske, poručio je Sabljić.

Aco Petrović smatra da je nužno vratiti djecu na otvorene terene/ Foto: Deni Marčinković
Aco Petrović smatra da je nužno vratiti djecu na otvorene terene/ Foto: Deni Marčinković

Inače, Košarkaški klub Vedi osnovan je prije sedam godina te prema Sabljićevim riječima danas broji preko 120 natjecatelja. 

- Pored toga, imamo sve selekcije, od najmanjih U9 do seniora, čime se što izuzev velikih kluba malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti, zaključio je Sabljić.

Zadovoljstvo što se u Bjelovaru organizira jedan ovakav kamp iskazao je i gradonačelnik Hrebak.

- Osobno mi je drago da je gospodin Radić odlučio preuzeti ovaj klub, jer smo vidjeli koliko je nogomet eksplodirao ulaskom privatnog kapitala. Nadam se da će sportski virus koji se pojavio u nogometu preliti i na košarku. Ako smo u dvije godine izgradili dva stadiona, možda možemo i dvije košarkaške dvorane. Inače, Grad Bjelovar ogromna sredstva ulaže u sport, a paralelno ulažemo i u obrazovanje, kulturu. Veseli me što se pored infrastrukture ulaže i u rad s djecom, kazao je Hrebak te se zahvalio Aci Petroviću na dolasku i podršci. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!