Fotografija: Novi prostor za mališane/ Foto: D. Kirin
Galerija
Novi prostor za mališane/ Foto: D. Kirin

Zbog rekordnog broja djece Grad Čazma osigurao novi vrtićki prostor

Jedan smo od rijetkih, možda čak i jedini grad u okruženju u kojem do sada nikad nije bilo listi čekanja na upis u vrtić jer smo uvijek nalazili načina da upišemo svu djecu, poručio je Pirak
U čazmanski dječji vrtić ove je godine pristigao rekordan broj prijava, tako će od rujna DV Pčelica Čazma polaziti 63 novih korisnika, od čega čak 35 jasličara.

- Iz tog razloga oformili smo četvrtu jasličku skupinu za djecu u dobi od jedne do tri godine i to prvi put u povijesti vrtića. U vrtiću će biti osam skupina kao i do sada, a imat ćemo i privremenu izdvojenu lokaciju, napominje Martina Kovač, ravnateljica DV Pčelica Čazma.

<p>Novi prostor koristit će 18 mališana/ Foto: D.Kirin</p>

Novi prostor koristit će 18 mališana/ Foto: D.Kirin

Riječ je o prostoru na adresi Alojza Vulinca 1, u sklopu DVD-a Čazma, na katu površine gotovo 150 m2. Prostor je uređen i prilagođen djeci jasličke dobi, a radove je financirao Grad Čazma.

- Jedan smo od rijetkih, možda čak i jedini grad u okruženju u kojem do sada nikad nije bilo listi čekanja na upis u vrtić jer smo uvijek nalazili načina da upišemo svu djecu. Ove godine imamo rekordan broj pa smo odlučili rasteretiti vrtićki objekt i djeci omogućiti dodatni prostor, kako bi i njima i odgajateljicama bilo udobnije. U planu za buduće razdoblje nam je gradnja još jedne vrtićke zgrade – rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

<p>Unatoč rekordnom broju djece, nema listi čekanja/ Foto: D. Kirin</p>

Unatoč rekordnom broju djece, nema listi čekanja/ Foto: D. Kirin

U novom prostoru boravit će osamnaestero djece jasličke dobi o kojima će skrbiti dvije odgojiteljice, a prostor će održavati jedna spremačica.