Fotografija: Početna konferencija projekata "Učim-radim-pomažem II" i "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru" održana je danas u dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru/Foto:Grad Daruvar
Galerija
Početna konferencija projekata "Učim-radim-pomažem II" i "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru" održana je danas u dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru/Foto:Grad Daruvar

Kroz dva projekta u Daruvaru zaposleno 65 osoba koji skrbe za ukupno 390 korisnika

Projekti se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provedbeno Hrvatski zavod za zapošljavanjeU Dvorani dvorca grofa Jankovića danas su na početnoj konferenciji predstavljeni: projekt Udruge osoba s invaliditetom "Učim-radim-pomažem II" i projekt "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru" čiji je nositelj Grad Daruvar. 

Kroz ova dva projekta zaposleno je ukupno 65 osoba, a ukupan broj korisnika o kojima skrbe zaposlene osobe na području Grada Daruvara i općina Dežanovac i Končanica je 390. Provedba oba projekta započela je 1. studenog 2020. godine. Ugovori su potpisani 4. rujna 2020. godine. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a početna konferencija je organizirana danas u skladu s trenutnim epidemiološkim odredbama. 

Početna konferencija održala se u dvorcu grofa Jankovića uz sve epidemiološke mjere/Foto:Grad Daruvar
Početna konferencija održala se u dvorcu grofa Jankovića uz sve epidemiološke mjere/Foto:Grad Daruvar

Projekti se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provedbeno tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje. 

Partneri projekta

Projektom „Učim-radim- pomažem II“ zaposleno je 40 žena, projekt je vrijedan 3.498.500,00 kuna, a provodi se na području Grada Daruvara i općina Dežanovac i Končanica. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, a partneri su Centar za socijalnu skrb Daruvar, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar, Grad Daruvar, Općina Dežanovac i Općina Končanica. 

Projekte su prezentirali voditelji Davor Marić, izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar i voditeljica projekta „Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“ Ivana Kovačević/ Foto: Grad Daruvar
Projekte su prezentirali voditelji Davor Marić, izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar i voditeljica projekta „Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“ Ivana Kovačević/ Foto: Grad Daruvar

Vrijednost projekta "Zaželi dostojanstven život u Daruvaru" je 2.273.725,00 kuna. Nositelj projekta je Grad Daruvar, a partneri u provedbi su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Daruvar. Cilj projekta je zapošljavanje 25 žena s mjestom prebivališta na području Grada Daruvara koje skrbe o 150 korisnika. Ciljnoj skupini, ženama zaposlenim u projektu, kroz projekt osigurano je dodatno obrazovanje za lakši pristup na tržištu rada. 

Trogodišnje razdoblje

Projekte su danas u dvorcu grofa Jankovića prezentirali voditelji Davor Marić izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Daruvar i voditeljica projekta „Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“ Ivana Kovačević. Početnoj konferenciji projekta prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, viši stručni savjetnik u Gradskoj upravi Grada Daruvara Boris Peranović, predstavnici općina Dežanovac i Končanica, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daruvar Zvonko Kovačić. 

- Projekt se već u prvoj godini provedbe pokazao potrebnim i vrlo korisnim u životu zajednice, a naznake su za sljedeće prijave da bi se projekt „Zaželi“ ubuduće mogao provoditi u trogodišnjem razdoblju - rečeno je na današnjoj početnoj konferenciji ova dva projekta organiziranoj u dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru.