Fotografija: Velikopisanički načelnik Fredi Pali i dosadašnji šandovački načelnik Josip Dekalić/Foto: Općina Velika Pisanica
Galerija
Velikopisanički načelnik Fredi Pali i dosadašnji šandovački načelnik Josip Dekalić/Foto: Općina Velika Pisanica

Velika Pisanica i Šandrovac preuzeli stvar u svoje ruke i obnovili važnu prometnicu

Novouređena prometnica dužine je četiri kilometra, a osim što povezuje dvije općine, važna je za razvoj ruralnog turizma i sve većeg broja zagrebačkih gostiju koji dolaze na BilogoruVELIKA PISANICA – Proteklog vikenda napokon je završena sanacija nerazvrstane ceste Ribnjačka - Šandrovac. Riječ o dionici dužine 4,2 kilometra koja povezuje naselje Ribnjačka u Općini Velika Pisanica s naseljem Šandrovac u istoimenoj općini.

Ničija cesta

Navedena nerazvrstana cesta ima još veći značaj jer povezuje i spomenuta naselja s Kozarevcom u Općini Kloštar Podravski.

Sanirana je cesta u dužini od 4 kilometra/Foto: Općina Velika Pisanica
Sanirana je cesta u dužini od 4 kilometra/Foto: Općina Velika Pisanica

-Ta cesta zapravo je ničija pa smo ju mi sami odlučili sanirati, iz naših sredstava uz malu pomoć Hrvatskih šuma. Riječ je o prometnici koja povezuje dvije županije, vezana je i uz grad Đurđevac, a nekada ju je Ina održavala – kazao nam je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali dodavši kako je investicija koštala 1,2 milijuna kuna. Hrvatske šume pomogle su im, potvrdio je Pali, nabavkom materijala i kamena.

Brojni izletnici

Inače, ova je dionica važna ne samo za žitelje spomenutih naselja već i za cjelokupan razvoj turističkog sektora Bilogore i Podravine.

Novoobnovljena prometnica bit će znatno sigurnija za turiste koji dolaze u ovaj dio Bilogore/Foto: Općina Velika Pisanica
Novoobnovljena prometnica bit će znatno sigurnija za turiste koji dolaze u ovaj dio Bilogore/Foto: Općina Velika Pisanica

-Širina ceste iznosi četiri metra, a cesta nam je veoma bitna i zbog turista koji dolaze autobusima iz pravca Zagreba. Oni često nakon obilaska Velikog Trojstva krenu prema Šandrovcu i Ribnjačkoj gdje se nalazi izletište Na malenom brijegu. Stoga je nova cesta itekako važna za razvoj ruralnog turizma – priznaje Pali koji pritom ne zaboravlja i domicilno stanovništvo koje je sada povezanije s Đurđevcom i Podravinom.