Fotografija: Kandidati za župana i zamjenicu župana, marko Marušić i Marija Jungić/Foto: Martina Čapo
Kandidati za župana i zamjenicu župana, marko Marušić i Marija Jungić/Foto: Martina Čapo

"Svoje kriminalno okruženje Damir Bajs prikriva napadima na protukandidata"

"Marušić nema mrlje u karijeri, njegov ured je među pet najuspješnijih u Hrvatskoj, a optužbe protiv Totgergelija koje su izvukli iz 2005. odavno su odbačene", stoji u priopćenjuHDZ i izborni stožer njihova kandidata Marka Marušića poslali su priopćenje u kojem odgovaraju na optužbe Damir Bajs Nezavisne liste i njegovih koalicijskih partnera. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Zaglušiti medijski prostor lažnim, neutemeljenim i neargumentiranim optužbama na račun protukandidata Marka Marušića i na taj način skrenuti pozornost javnosti s vlastitog kriminalnog društva, to je ono što posljednjih dana kampanje radi župan Damir Bajs.

Besmislene optužbe

Sa svojim partnerima naprosto fabricira neistine o Marku ne bi li kako prikrio za njega poražavajuće činjenice. A istina je samo jedna, kandidat Marko Marušić u svojoj karijeri nema niti jednu mrlju, a kamoli nešto više od toga.

Teze o tobože namještenom natječaju za predstojnika i Markovom navodnom uhljebništvu u HZMO-u su posve besmislene. Doda li se tomu i lako provjerljivu činjenicu da je bjelovarski Ured HZMO upravo pod Markovim ravnanjem u prethodne četiri godine po učinkovitosti dospio među pet najuspješnijih Ureda u Hrvatskoj, postaje jasno da su te optužbe uistinu smiješne.

Jednako tako su besmislene i optužbe protiv predsjednika ŽO HDZ-a Mire Totgergelija izvučene još iz 2005. godine. Sve relevante institucije su ih odavno odbacile i to je jedina istina.

Bajsa ne zanima istina

No Bajsa i njegove partnere ne zanima istina, njima je jedino važno skrenuti pozornost javnosti i tako pokušati prikriti za njih poražavajuće činjenice koje su neumoljive. Bajsovi partneri imaju kriminalni pedigre i to se ne može prikriti.

Bajsovo društvo su osobe s pravomoćnim sudskim presudama, osobe osuđene za kriminal i nasilništvo: Siniša Glavaš, Željko Held, Anđelko Kolić i Mato Mlinarić i to su nepobitne činjenice. Dodajmo tomu i činjenicu da se protiv stranke Damir Bajs nezavisna lista i Ivane Pirin vodi sudski postupak zbog krađe identiteta na prošlim lokalnim izborima. Toliko o poštenju stranke DBNL.

Nažalost vrlo je izgledno da će nakon ovih izbora bjelovarski Ured HZMO-a ostati bez sjajnog predstojnika, ali za utjehu je da će BBŽ zato dobiti puno boljeg župana", stoji u priopćenju izbornog stožera Marka Marušića.