Fotografija: Ravnatelja se tereti da je zaposlenicu maltretirao pune dvije godine/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)
Ravnatelja se tereti da je zaposlenicu maltretirao pune dvije godine/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)

Ravnatelj uprave za ceste BBŽ pune dvije godine maltretirao zaposlenicu na radnom mjestu?

Tužiteljstvo ga tereti da je od studenog 2018. pa sve do studenog 2020. godine zaposlenicu omalovažavao na osobnoj i profesionalnoj raziniOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo optužnicu protiv 59-godišnjeg muškarca zbog počinjenja kaznenog djela zlostavljanja na radu.

Žrtva otišla na bolovanje

Prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, 59-godišnjaka se tereti da je u svojstvu ravnatelja od neutvrđenog dana u studenom 2018. godine pa do 16. studenog 2020., kada je žrtva otišla na bolovanje, tijekom i izvan radnog vremena, omalovažavao zaposlenicu na osobnoj i profesionalnoj razini.

Opomene pred otkaz

"Unosio joj se u lice i stavljao joj ruke na bokove te joj prijetio otkazom ugovora o radu. Tereti ga se i da ju je izolirao od radnih kolega i učestalo joj mijenjao mjesto rada. Isto tako ga se tereti da joj se 29. listopada 2020. neprimjereno obratio i unosio joj se u lice te rukom nasrnuo prema njenom licu želeći ju udariti, kao i da joj je dva puta izricao neopravdane opomene pred otkaz, uslijed čega je žrtvi narušeno zdravstveno stanje", piše u priopćenju tužiteljstva.

Kako 24 sata neslužbeno doznaje, riječ je o Mladenu Marušiću, ravnatelju uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.