Fotografija: Za mlađe od 29 godina, programi su besplatni/Foto: Neja Markičević/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Za mlađe od 29 godina, programi su besplatni/Foto: Neja Markičević/CROPIX (ilustracija)

Pučko otvoreno učilište Daruvar upisuje nove polaznike. Evo o kojim programima je riječ

Osobe mlađe od 29 godina, koje nisu u sustavu obrazovanja i posljednja četiri mjeseca nisu prijavljene na HZZ, mogu ostvariti besplatan tečaj koji je financiran putem europskog projekta, kazao je PajtakPučko otvoreno učilište Daruvar upisuje nove polaznike za brojne tečajeve. Svi programi koje provode verificirani su u Ministarstvu obrazovanja. 

- Osobe mlađe od 29 godina, koje nisu u sustavu obrazovanja i posljednja četiri mjeseca nisu prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje, mogu ostvariti besplatan tečaj koji je financiran putem europskog projekta. Svi ostali koji ne ulaze u ovu skupinu programe plaćaju, a cijena ovisi o vrsti programa te se kreće od 2700 pa do 4000 kuna, pojasnio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Nedjeljko Pajtak.

Trajanje programa

Dodao je i to da trajanje programa također varira, od 120 sati pa sve do 400 ili 500 sati, koliko traje obuka za dadilje ili njegovatelje. 

- Optimalni broj polaznika iznosi 10 do 15 po grupi, što je u skladu i s epidemiološkim mjerama koje su na snazi, a grupe se kreiraju ovisno o broju zainteresiranih, kazao je Pajtak. 

Obrazovanje je ključ uspjeha i nije vezano uz dob/Foto: Tea Cimas Cropix (Ilustracija)
Obrazovanje je ključ uspjeha i nije vezano uz dob/Foto: Tea Cimas Cropix (Ilustracija)

Kao što smo rekli, upisi su u tijeku, a prijave se primaju do 28. veljače. Dodatne informacije, kao i sami upis, vrši se svaki dan od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati u Pučkom otvorenom učilištu Daruvar, na adresi Trg kralja Tomislava 14a. Također, isto je moguće učiniti i putem telefona na broj (043) 331-440 te putem e-maila info@pou-daruvar.hr.

U nastavku donosimo sve programe za koje su upisi u tijeku.

Otvoreni programi

1. Škola stranih jezika:

- engleski

- njemački

(Početni i napredni tečajevi)

2. Osposobljavanja za:

- dadilju

- njegovatelja/icu

- samostalnog knjigovođu/kinju

- masera/maserku

- gerontodomaćina/icu

- spremača/spremačicu

- računalnog operatera/operaterku

- osnovno računalno opismenjavanje