Fotografija: Ove subote u Bjelovaru se pali prva svijeća na adventskom vijencu ispred katedrale/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Ove subote u Bjelovaru se pali prva svijeća na adventskom vijencu ispred katedrale/ Foto: Grad Bjelovar

Prvu adventsku svijeću u središtu Bjelovara danas će upaliti djeca iz KUD-a Bjelovar

Uz male KUD-ovce, koji su nedavno osvojila prvo mjesto na 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, okupljenima će predstaviti i istaknute učenice 2. osnovne škole Sara Ileković i Laura OpačićGrad Bjelovar i Bjelovarsko-križevačka biskupija u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar već tradicionalno organiziraju javno paljenje adventskih svijeća u samom središtu grada ispred katedrale. 

Iako se prva adventska svijeća pali u nedjelju, paljenje javnog adventskog vijenca održat će se dan ranije, u subotu, 27. studenog. 

Kako kažu iz bjelovarske Gradske uprave, obred paljenja predvodit će vlč. Branko Fresl, katedralni župnik, a prvu svijeću zapalit će djeca iz KUD-a Bjelovar, koja su nedavno osvojila prvo mjesto na 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske.

Tradicionalno događanje/ Foto: Grad Bjelovar
Tradicionalno događanje/ Foto: Grad Bjelovar

Također, uz Dječji ansambl KUD-a Bjelovar, nakon obreda, prigodni glazbeni program pripremili su i veliki ansambl te tamburaška sekcija, a okupljenima će se predstaviti i istaknute učenice 2. osnovne škole Sara Ileković i Laura Opačić. 

Žive jaslice ispred katedrale

Recimo i to da će se u središnjem gradskom parku, ispred katedrale, i ove godine uprizoriti žive jaslice.

Prvi prikaz zakazan je za Badnjak, s početkom u 19 sati u izvedbi dječje skupine „Pastirići“. Nadalje, na sam Božić žive jaslice uprizorit će se u dva navrata i to u 10 sati u izvedbi iste dječje skupine te u 19 sati, kada će jaslice oživjeti Zajednica mladih Župe sv. Terezije Avilske „Fortitudo“.

Na blagdan Sveta tri kralja također će biti prikazane žive jaslice, prema istom rasporedu kao i na Božić.