Fotografija: Prosvjednici su verbalno napali i vrijeđali djelatnicu bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo/Foto: Screenshot Facebook
Prosvjednici su verbalno napali i vrijeđali djelatnicu bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo/Foto: Screenshot Facebook

Policija podnijela optužni prijedlog protiv organizatorice prosvjeda antivaksera u Bjelovaru

Kriminalističkom istraživanjem također je utvrđeno da su organizatorica i još dvije osobe na prosvjedu kršile javni red i mir drskošću, vikom i galamomPolicija podnosi optužni prijedlog protiv 42-godišnje organizatorice neprijavljenog javnog okupljanja ispred Zavoda za javno zdravstvo bjelovarsko-bilogorske županije, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Naime, kako su izvjestili, policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se održalo 9. prosinca ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo bjelovarsko-bilogorske županije te na kojem je sudjelovalo oko 30-tak građana.

Drski i nepristojni

- Kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je kako je 42-godišnjakinja kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirala javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavila nadležnoj Policijskoj upravi i bez da je poduzela mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima. Također je utvrđeno da su na javnom prosvjedu navedena 42-godišnjakinja i 33-godišnjakinja narušavale javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, dok je 57-godišnjak narušavao javni red i mir vikom i galamom - priopćili su iz policije dodajući kako će protiv navedene 42-godišnjakinje podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Optužni prijedozi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru slijede i protiv 33-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te 57-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. istoga Zakona.

Prijetio u komentarima

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno kako je objavom komentara u vezi prosvjeda na internetskom portalu na štetu 56-godišnje liječnice počinjeno kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. u vezi stavka 4. Kaznenog zakona, a kazneni progon se pokreće povodom prijedloga oštećene osobe.

Kriminalističkom istraživanjem nisu utvrđeni elementi bilo kojeg kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.