Fotografija: Područnu školu u Velikim Zdencima uskoro očekuje energetska obnova/Foto: BBŽ
Galerija
Područnu školu u Velikim Zdencima uskoro očekuje energetska obnova/Foto: BBŽ

Obnavlja se škola u Velikim Zdencimai školska dvorana u Grubišnom Polju

Vrijednost projekta, koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, iznosi 3.1 milijun kunaBjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo, a najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove 44 školskih zgrada u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

I dok je tridesetak školskih objekata već završeno ili je blizu završetka, neke škole energetska obnova tek očekuje.

Dvorana u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom polju/Foto: BBŽ
Dvorana u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom polju/Foto: BBŽ

Jedan od tih projekata je i obnova Područne škole Veliki Zdenci i školsko-sportske dvorana Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom polju. Vrijednost projekta, koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, iznosi 3.1 milijun kuna.

Investicije se povećavaju

Na području grada Grubišnog Polja već je završena obnova matične škole Ivana Nepomuka Jemeršića, srednje škole Bartola Kašića i školsko-sportske dvorane. 

"Kada se tome pridoda obnova Područne škole Ivanovo Selo, na kojoj su radovi pri završetku te obnova Područne škole Veliki Zdenci, dolazimo do ulaganja u školstvo u Grubišnom Polju iz europskih i vlastitih sredstava u iznosu od 20 milijuna kuna. Investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo i zdravstvo nisu zaustavljene niti u vrijeme korona krize, već naprotiv pojačane su, a zahvaljujući tome danas možemo reći kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske", poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.