Fotografija: Bivši Ritam Grada postaje oaza finih slastica u vlasništvu Franza/Foto: Martina Čapo
Galerija
Bivši Ritam Grada postaje oaza finih slastica u vlasništvu Franza/Foto: Martina Čapo

Kultni Franz otvara kavanu i u Bjelovar donosi dašak glamuroznih slastica

Otvorenje nove kavane koja će se nalaziti u prostoru bivšeg „Ritma Grada“ moglo bi biti već početkom sljedećeg tjedna
BJELOVAR – Posljednjih dana Bjelovarčani u kuloarima prepričavaju različite scenarije što će biti s nekad veoma popularnim mjestom za ispijanje prve jutarnje kave – nekadašnjim Ritmom grada. Zanima ih što se to uređuje na prostoru bivšeg kafića koji se nalazio preko puta DM-a, dakle u samom srcu grada. Budući da već duži niz mjeseci popularan prostor zjapi prazan, sve prolaznike zaintrigirali su radovi na uređenju objekta kojima svjedočimo posljednjih dana.

Nije "protjeran"

Nakon što su počele kružiti priče da se kultni caffe i bistro Franz koji se nalazi prekoputa, seli jer je možda „protjeran“ iz prostora koji više nije u vlasništvu Croatia osiguranja već je postao crkveni, odlučili smo doznati pravu istinu. Jedna od priča je također da će Franz izgubiti terasu zbog radova koji se provode u sklopu Aglomeracije pa je to razlog što mijenja adresu.

<p>Franz će uskoro zbog radova na Korzu morati privremeno ukloniti terasu/Foto: Martina Čapo</p>

Franz će uskoro zbog radova na Korzu morati privremeno ukloniti terasu/Foto: Martina Čapo

Iz prve ruke, novosti nam je odao Srećko Koljić, voditelj Franza i dugogodišnji predsjednik Ceha ugostitelja BBŽ.

Slatki Franz

-Ne, Franz se nikuda ne seli. Istina je da ćemo na neko vrijeme ostati bez terase, no Franz i dalje ostaje gdje jest. Ali, s proširenim objektom. Naime, u prostoru bivšeg Ritma grada otvaramo kavanu sa slasticama. Zahvaljujući ostvarenoj suradnji s Amelie, jednom od najpopularnijih zagrebačkih slastičarnica, u Bjelovar stiže jedna slatka priča, imat ćemo slatki Franz – optimistično priča Srećko Koljić i odaje kako će iz Zagreba dolaziti kolači, ali i sladoled.

<p>Srećko Koljić odao nam je kako su ostvarili suradnju s jednom od najpoznatijih zagrebačkih slastica/Foto: Facebook Franz</p>

Srećko Koljić odao nam je kako su ostvarili suradnju s jednom od najpoznatijih zagrebačkih slastica/Foto: Facebook Franz

Dodajmo, riječ je o vrhunskoj slastičarki koja izrađuje sladoled i kolače, a zahvaljujući dobroj poduzetničkoj ideji koja je na svom začetku – Bjelovarčani će imati mjesto više za druženje uz kavu i slatki zalogaj.

Nova doza glamura

Kako doznajemo, ukoliko s inspekcijama koje odrađuju svoj posao, bude sve kako je planirano, Franz svoj slatki produžetak otvara već sljedećeg ponedjeljka.

<p>Već od ponedjeljak nova kavana u Bjelovaru mogla bih otvoriti svoja vrata za goste/Foto: Facebook Franz</p>

Već od ponedjeljak nova kavana u Bjelovaru mogla bih otvoriti svoja vrata za goste/Foto: Facebook Franz

Malo je reći da se veselimo jer svaka dobra konkurencija, pozitivan je iskorak naprijed. Iako relativno mlad objekt, Franz je u kratkom vremenu postigao ono što mnogima nije pošlo za rukom – postao je kultno mjesto za ispijanje kave, druženje na poslovnom ručku i omiljeno mjesto za odvesti goste koji nisu iz Bjelovara – na ručak. Nema sumnje da će i s otvorenjem kavane s vrhunskim kolačima postići iskorak na koji su nas naviknuli. A novi dašak glamura uvijek je dobrodošao.