Fotografija: Big Band Bjelovar na glazbenom paviljonu/ Foto: Big Band Bjelovar
Big Band Bjelovar na glazbenom paviljonu/ Foto: Big Band Bjelovar

Koncertom Big Benda Bjelovar započinje ovogodišnji BIG WEEKEND

Uz njihove večernje nastupe i koncert gostujućeg Big Banda Požega tijekom vikenda bit će održani Jam Session, Dixi korzo te predavanje JazzologyNa programu Bjelovarskog kulturnog ljeta ovog vikenda našla se još jedna glazbena manifestacija. Naime, u organizaciji Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Big Band Bjelovar od danas, 9. srpnja pa do nedjelje 11. srpnja održava se BIG WEEKEND 2021. 

Drugu godinu za redom, manifestaciju je podržalo Ministarstvo kulture RH kroz Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu, a na samom otvorenju nastupit će upravo domaći Big Band Bjelovar. 

Bogat glazbeni program

Uz njihove večernje nastupe i koncert gostujućeg Big Banda Požega tijekom vikenda bit će održani Jam Session, Dixi korzo te predavanje Jazzology. Ovogodišnji BIG WEEKEND u ime Ministarstva kulture otvorit će Jasna Vaniček – Fila, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrije.

- Bit će to prigoda i za predstavljanje našeg ateliera na otvorenom „Čarolija boja“ u središnjem gradskom parku, odmah do Glazbenog paviljona u kojemu pod stručnim vodstvom slikaju naši osnovnoškolci svaki radni dan od 9 do 11 sati i od 18 do 20 sati. Krenuli smo s jednom grupom, no zbog iznimnog interesa povećali smo broj termina i produžili trajanje tako da će u projektu, u samo dva tjedna sudjelovati stotinjak osnovnoškolaca, kazala je ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski.