Fotografija: Foto: Danijel Soldo/Cropix
Galerija
Foto: Danijel Soldo/Cropix

Jesenski sajam: Dan voćara, Pekmezijada i slastice u Lipiku. Natječite se ili dođite kao gosti!

Grad poziva sve građane Lipika i Pakraca da se odazovu pozivu na „Natjecanje za najbolju slasticu“ uz obveznu najavu i prijavu radi kvalitetne organizacije
S mirisima tople jeseni, Ajvar festa koji se održao 12. rujna i Dana nacionalnih manjina koji je se održan protekle subote, pripreme su u tijeku i za naaaajslađe manifestacije „Dan voćara“, „Pekmezijadu“ te „Natjecanje u spravljanju slastica“ koji će se održati 26. rujna u nedjelju od 9 sati  na tradicionalnom mjestu održavanja manifestacija, parku u Lipiku.

DAN VOĆARA okuplja postojeće i nove subjekte koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja poljoprivrednih proizvoda, piše Compas.hr.  

<p>Foto: Grad Lipik</p>

Foto: Grad Lipik

Program sajma sadržavat će STRUČNI DIO – panel i rasprave na temu „Kako ne(uspjeti) na mjeri 6.3.1.“ u organizaciji LAG Zeleni Trokut, SAJAM IZLAGAČA gdje izlagači mogu iskoristiti idealnu priliku za pokazati svoj rad, povezati se s drugim subjektima i dobiti direktne informacije pod organizacijom Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o.  te se kao posebna atrakcija ističe PEKMEZIJADA i NATJECANJE U SLASTICAMA pod okriljem Turističke zajednice Grada Lipika.  

Pekmezijada, natjecanje za najbolje slastice

Na pekmezijadi se kuha pekmez od zrelih šljiva, koje se upravo hlade i čekaju vrijedne ruke i vrući kotao, nakon pripreme uzorci se predaju na ocjenjivanje žiriju koji će odlučiti čiji pekmez je najbolji. UZ Pekmezijadu kao i ranijih godina organiziramo i Natjecanje za najbolju slasticu. Svaki službeni natjecatelj „Pekmezijade“ je obvezan sudjelovati s jednim uzorkom slastice. Svi ostali članovi službenih ekipa također mogu sudjelovati sa svojim osobnim izborom koji su pripremili kod kuće. Ovim putem pozivamo i sve ostale građane Lipika i Pakraca da se odazovu pozivu na „Natjecanje za najbolju slasticu“ uz obveznu najavu i prijavu radi kvalitetne organizacije natjecanja.

<p>Foto: Grad Lipik</p>

Foto: Grad Lipik

Svima je dobro znano da Lipik osim ljekovite termalne vode ima i drugi ljekoviti napitak, a to je…Rakija - lijek za svaki zdravstveni problem, no šalu na stranu… Jesenski sajam ne može proći bez tradicionalnog slavonskog običaja - originalnim PEČENJEM SLAVONSKE ŠLJIVOVICE - s kojom će nas i ove godine upoznati Udruga „LIDO“ iz Dobrovca. U sklopu sajma očekuje nas i ugostiteljska ponuda, glazbeni program, vožnja turističkim vlakićem, a posebno iznenađenje ove godine je i DJEČJA PREDSTAVA „ŠARENI SVIJET sa žonglerima i zabavnim sadržajima.

Prijave i informacije kako sudjelovati na Jesenskom sajmu možete ostvariti na sljedeće kontakte:

Dan voćara – 099 380 84 67 (Ivana)

Pekmezijada – 098 575 335, (Hrvoje)

Slastice – 098 961 78 14, (Anita)

Upotpunite svoj dolazak i ne propustite priliku posjetiti lipicance na Ergeli Lipik, prošetati stoljetnim perivojem, opustiti se u bazenu s ljekovitom termalnom vodom Toplica Lipik i zasluženo se odmoriti u udobnom smještaju naših domaćina.

Lipik vas čeka!

<p>Foto: Grad Lipik</p>

Foto: Grad Lipik