Fotografija: I ovaj vas vikend u daruvarskom kinu čekaju prave filmske poslastice/Foto: Unsplash
I ovaj vas vikend u daruvarskom kinu čekaju prave filmske poslastice/Foto: Unsplash

Evo koje filmove možete pogledati u daruvarskom kinu

Na rasporedu su animirana avanturistična komedija "Nesavršeni robot Ron", domaća drama "Plavi cvijet" i horor "Noć vještica ubija".Na repertoaru daruvarskog kina ovog vikenda naći će se čak tri filma. Riječ je o animiranoj avanturističkoj komediji "Nesavršeni robot Ron", domaćoj drami "Plavi cvijet" i hororu "Noć vještica ubija".

"Nesavršeni robot Ron"

Ovo je priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori s vladavinom društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati, i koji je stvoren da mu bude trenutni ‘najbolji prijatelj‘. Barney je pomalo čudan školarac, a Ron je njegov robot. Osim što je Ron spojen na Internet, on može i pričati i hodati. Nema ništa bolje od takvog prijatelja, zar ne?

No ubrzo se ispostavlja da je Ron zapravo neispravan i nepopravljiv, a njegove urnebesne smetnje pokreću Barneyja na nezaboravno putovanje u kojem se dječak i robot upoznaju s izazovima i mogućnostima pravog prijateljstva. 

Film je na rasporedu u subotu i nedjelju, s početkom u 17, odnosno u 18 sati. 

"Plavi cvijet"

Plavi cvijet dobitnik je Velike zlatne arene za najbolji film 68. Pulskog filmskog festivala. Redatelj Zrinko Ogresta je osvojio Arenu za režiju, dok je Vanja Ćirić dobitnica Zlatne arene za najbolju žensku glavnu ulogu. Plavi cvijet je osvojio i Nagradu kritike za najbolji film u Hrvatskom programu.

Mirjana je službenica u zagrebačkoj tvornici konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. Plavi cvijet film je o ženi, majci i kćeri, film koji budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe.

Projekcija filma u daruvarskom kinu na rasporedu su u subotu u 19 sati.

"Noć vještica ubija"

Prošle su tek minute nakon što su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) ostavile Michaela Myersa zatvorenog u Laurienom gorućem podrumu. Laurie je odvedena u bolnicu s po život opasnim ozljedama, misleći da je napokon ubila maskirano čudovište koje ju muči cijelog života. No, Michael se uspije osloboditi iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pohod.

Laurie se usprkos ozljedama priprema obraniti od Myersa te inspirira cijeli Haddonfield da se zajedno suprotstave ovom nezaustavljivom čudovištu. Laurie, njezina kćer i unuka udruže se sa žrtvama Myersovog prvog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i završiti svoju borbu s njim jednom zauvijek.

Ovaj horor na rasporedu je u subotu i nedjelju, s početkom u 21, odnosno 20 sati.