Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)

Čovjeku iz Sirača koji je sjekirom pokušao ubiti svoju partnericu određen istražni zatvor

Tužiteljstvo je tražilo istražni zatvor zbog opasnosti da će pokušati dovršiti ono što je naumio ili ponoviti kazneno djelo, ali i zbog utjecaja na svjedokeMuškarac od 31 godine iz Sirača završio je u istražnom zatvoru zbog pokušaja teškog ubojstva svoje nevjenčane supruge.

Kako je izvijestilo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, temeljem kaznene prijave PU bjelovarsko-bilogorske, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavka 1. točka 3. u svezi članka 110. i članka 34. Kaznenog zakona.

Iza rešetaka

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 31-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 13. studenog 2022., iza 18:00 sati, u jednom mjestu na području Bjelovarsko-bilogorske županije, na štetu svoje izvanbračne supruge, odnosno da je nakon verbalne prepirke s njom prišao joj i, u nakani da ju usmrti, alatom joj zadao više udaraca uslijed kojih je ona zadobila teške tjelesne ozlijede - priopćili su iz ŽDO-a Bjelovar dodajući kako su predložili sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će na slobodi utjecati na svjedoke te dovršiti pokušano kazneno djelo ili ga ponoviti. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i donio rješenje kojim je okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje navedene osnove.

Vukao je za kosu

Kako smo prije nekoliko dana pisali OVDJE, 31-godišnjak se prvo na dvorištu obiteljske kuće u Siraču posvađao sa svojom osam godina starijom nevječanom suprugom, a nakon toga ju je uhvatio za kosu i odvukao do drvarnice gdje je uzeo sjekiru i pokušao je ubiti. 

Neslužbeno smo doznali kako se žena uspjela nekako osloboditi i počela bježati prema kući. Međutim, on je potrčao za njom i udario je sjekirom po ramenu i nozi. No, nekako je ipak ušla u kuću, zaključala se i pozvala policiju.

Žena je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u pakračku bolnicu gdje su joj pregledom utvrđene teške tjelesne ozljede. Muškarac je ubrzo uhićen, a u krvi je navodno imao više od 3 promila alkohola.

Prema riječima Sirčana, policija je već dolazila na tu kućnu adresu zbog nasilja u obitelji. Žrtve su u tim slučajevima bili ili ona ili on, a ovom zadnjem užasu koji se dogodio 13. studenog navodno je svjedočilo maloljetno dijete napadnute žene.