Cheesecake tako jak da ćete odmah zaboraviti koliko život zna biti naporan
kolumnist
komunalije
Nekad čovjek jednostavno treba malo zastati i reći: "E, sad je vrijeme da se počastimo!"
Ako vam je danas takav dan, onda imamo S-J-A-J-N-O rješenje za vas. Za malo novca i još manje vremena, pripremite ovu deliciju i prepustite se hedonizmu.
Znamo da ćete uživati, a za višak kilograma ne odgovaramo ;) U slast!
SASTOJCI:
Priprema biskvita:
- paket keksa
- 50 g maslaca
- 3 žlice šećera
Krema 1:
- 500 g svježeg Zdenka sira
- 4 jaja
- 1 limun
- 5 žlica šećera Krema 2:
- 400 g kiselog vrhnja 20% ili milerama
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice šećera
PRIPREMA:
1. Samljeti kekse te u smjesu dodati šećer i maslac. Rukom izraditi smjesu te ju staviti u kalup za tortu promjera 26cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon toga smanjiti temperaturu na 170 te peći još 3-4 minute.
2.U sir dodati jaja, šećer i sok od cijelog limuna te dodatno izmiksati.
3. Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
4. Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksati i polako preliti preko gotove žute kreme, te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi.
5. Spremiti u hladnjak i ostaviti par sati da se krema stisne do kraja.
6. Ukrasiti po želji, a naša preporuka su jagode.
Njami...