Fotografija: Zasladite se s ovim vrhunskim slatkišom koji vam neće uzeti puno ni vremena ni novca
Zasladite se s ovim vrhunskim slatkišom koji vam neće uzeti puno ni vremena ni novca

Cheesecake tako jak da ćete odmah zaboraviti koliko život zna biti naporan

Za malo novca i još manje vremena, pripremite ovu deliciju i prepustite se hedonizmu jer ste to zaslužili. Znamo da ćete uživati, a za kasniji višak kilograma - ne odgovaramo ;) U slast!



Nekad čovjek jednostavno treba malo zastati i reći: "E, sad je vrijeme da se počastimo!"

Ako vam je danas takav dan, onda imamo S-J-A-J-N-O rješenje za vas. Za malo novca i još manje vremena, pripremite ovu deliciju i prepustite se hedonizmu.

Znamo da ćete uživati, a za višak kilograma ne odgovaramo ;) U slast!

SASTOJCI:

Priprema biskvita:

- paket keksa

- 50 g maslaca

- 3 žlice šećera

Krema 1:

- 500 g svježeg Zdenka sira

- 4 jaja

- 1 limun

- 5 žlica šećera Krema 2:

- 400 g kiselog vrhnja 20% ili milerama

- 1 vanilin šećer

- 4 žlice šećera

PRIPREMA: 

1. Samljeti kekse te u smjesu dodati šećer i maslac. Rukom izraditi smjesu te ju staviti u kalup za tortu promjera 26cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon toga smanjiti temperaturu na 170 te peći još 3-4 minute.

2.U sir dodati jaja, šećer i sok od cijelog limuna te dodatno izmiksati.

3. Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.

4. Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksati i polako preliti preko gotove žute kreme, te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi. 

5. Spremiti u hladnjak i ostaviti par sati da se krema stisne do kraja.

6. Ukrasiti po želji, a naša preporuka su jagode. 

Njami...