Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Čak 29 mladih obitelji iz Pakraca dobilo poticaje za rješavanje stambenog pitanja

Iz gradskog proračuna u ovoj godini ukupno je za tu namjenu isplaćeno 302 tisuće kunaPotpisivanjem Ugovora o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja u utorak je u gradskoj vijećnici završena ovogodišnja aktivnost na provođenju ove mjere Grada Pakraca, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Na Javni poziv koji je bio otvoren od 15. travnja do 31. listopada pristiglo je 29 zahtjeva. Od toga 13 zahtjeva se odnosilo na Mjeru 2, kupovinu stambenog objekta, od kojih je usvojeno 12 zahtjeva  u ukupnom iznosu od 180 tisuća kuna te 16 zahtjeva za Mjeru 4 koja podrazumijeva sufinanciranje rekonstrukciju stambenog objekta. Od 16 takvih zahtjeva odobreno je 14 u ukupnom iznosu od 122 tisuće kuna tako da će iz gradskog proračuna u ovoj godini ukupno za tu namjenu biti isplaćeno 302 tisuće kuna.

Više od milijun kuna

- To je treća godina kako Grad na ovaj način pomaže mladim obiteljima pri čemu je 2020. odnosno 2021. godine temeljom 87 zahtjeva isplaćeno ukupno nešto više od milijun kuna, naglasila je prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima gradonačelnica Anamarija Blažević ističući kako je interesantno da se kroz ove tri godine nitko nije natjecao za mjeru kupovine građevinskog zemljišta, a tek pet obitelji za gradnju nove kuće.  

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Gradonačelnica je podsjetila na neke druge gradske mjere kao što je potpora obiteljima s troje djece, stipendiranje studenata, potpore liječnicima, ali i na činjenicu da Grad sufinancira 72 posto realne cijene dječjeg vrtića iz čega je jasno da je naglasak na mladima. Najavila je da će Grad nastaviti s praksom da se dio prikupljenih poreznih davanja kroz ovakve i slične mjere vrate građanima i dogodine te pozvale sve, a naročito građane s iskustvom korištenja mjera, da se jave u gradsku upravu s prijedlogom njihovog poboljšanja jer je uvijek cilj njihovo unaprjeđenje. Također je pozvala današnje korisnike da razmisle i uključe se u mjere namijenjene poticanju poduzetništva, piše Pakrački list.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!