Fotografija: Broj predstavnika Domovinskog pokreta i Gradu i Županiji mogao bi se prepoloviti/ Foto: Branka Sobodić
Galerija
Broj predstavnika Domovinskog pokreta i Gradu i Županiji mogao bi se prepoloviti/ Foto: Branka Sobodić

Dražen Medved: "Osjećam se prevareno i jadno stoga sam predao zahtjev za ispis iz stranke"

Broj zastupnika Domovinskog pokreta u Županijskoj skupštini mogao bi se prepoloviti. Josip Đurđević, inače kandidat za zamjenika županice na lokalnim izborima, navodno je na korak do napuštanja stranke
U Domovinskom pokretu strasti se i dalje ne smiruju, a gotovo na dnevnoj bazi donedavni članovi napuštaju stranku. Svoju ispisnicu danas je predao i Dražen Medved, kandidat te stranke za bjelovarskog gradonačelnika na svibanjskim izborima.

- Istina je, predao sam zahtjev za ispis iz stranke te sam podnio ostavku na sve stranačke dužnosti. Razočaran sam, osjećam se prevareno i jadno nakon svih događanja unutar stranke, bilo na državnoj ili županijskoj razini. Što se tiče rada u Gradskom vijeću i dalje ću ostati vijećnik, ali nezavisni, poručio je Medved.

Za sada u oporbi

Dodao je i to da će za sada ostati u oporbi, ali kako kaže, bit će konstruktivan vijećnik, odnosno podržat će sve dobre gradske projekte.

- Pored toga, zalagat ću se za rješavanje životnih problema građana, poput infrastrukturnih problema stanovnika Jezerske i Podravske ulice, koji nakon jačih kiša imaju poplavu u svojim kućama. Također, u Ulici Vlahe Bukovca postoji desetak kuća i gradilišta koji i dalje nemaju kanalizaciju, pa će i taj problem biti jedno od mojih pitanja na idućoj sjednici Gradskog vijeća, ističe Medved.

<p>Dražen Medved /Foto: DP</p>

Dražen Medved /Foto: DP

Za razliku od njega, kandidat Domovinskog pokreta za zamjenika bjelovarskog gradonačelnika Mateo Horvat i dalje će ostati član stranke te će ujedno biti i jedni njihov predstavnik u bjelovarskom Gradskom vijeću. 

Fanovi Miroslava Škore

- Nisam ušao u ovu priču zbog Miroslava Škore ili nekog drugog imena i prezimena, već zbog projekta kojeg Domovinski pokret promovira. Ostajem i dalje oporba u Vijeću te ću naravno podržavati sve dobre projekte, a one koje smatram lošim argumentirano ću kritizirati. Također, ne znam kako bih uopće komentirao događanja u stanci, osim što ljude koji su napustili Domovinski pokret gledam kao fanove Miroslava Škore, koji su na početku imali drugačiju priču. Nije mi jasno za što se oni uopće zalažu te jesu li čitali program stranke, pita se Horvat. 

<p>Članovi Domovinskog pokreta u preizdobrnoj kampanji/ Foto: Deni Marčinković</p>

Članovi Domovinskog pokreta u preizdobrnoj kampanji/ Foto: Deni Marčinković

Međutim, ovo nisu jedine promjene u toj stranci. Ranije smo već pisali da je dr. Marin Deškin imenovan za povjerenika Bjelovarsko-bilogorske podružnice Domovinskog pokreta, ali i to mjesto odnedavno je ponovno ostalo upražnjeno.

Neopoziva ostavka

- Prije dva tjedna, točnije 19. kolovoza podnio sam neopozivu ostavku na mjestu povjerenika te je u ovom trenutku aktivni politički angažman iza mene, kratko je poručio dr. Deškin.

Kako doznajemo od izvora bliskih stranci, novi ljudi na čelnim pozicijama birat će se tek na unutarstranačkim izborima, koji bi se trebali održati sredinom idućeg mjeseca. Dodajmo i to da isti izvori tvrde da će se broj zastupnika Domovinskog pokreta u Županijskoj skupštini također prepoloviti.

Naime, Josip Đurđević, inače kandidat za zamjenika županice na lokalnim izborima, navodno je na korak do napuštanja stranke te bi u Skupštini trebao djelovati kao nezavisni. 

Službenu potvrdu tih nagađanja nismo uspjeli doznati, jer spomenuti vijećnik nije se javljao na naše pozive.

Recimo i to da će Dubravka Dragašević i dalje ostati vjerna Domovinskom pokretu te će ujedno biti jedina županijska vijećnica te stranke.

- Naravno da ostajem u stranci, jer zastupam interese Domovinskog pokreta, a ne Miroslava Škore ili Vesne Vučemilović. Nisam upoznata s možebitnim namjerama Josipa Đurđevića, no ukoliko se on i odluči napustiti stranku, vjerujem da će nastaviti raditi u skladu s duhom i interesima koje zastupa, zaključila je Dragašević.