Fotografija: Foto: Korak dalje
Galerija
Foto: Korak dalje

Bravo za "Korak dalje": Prvo podijelili pakete samcima pa skupljali pomoć za oboljelu djecu

Daruvarska udruga Korak dalje sudjelovala je ovih dana u dvije plemenite akcije na području grada, a posebna je bila ona za djecu oboljelu od leukemije i linfomaDaruvarska udruga Korak dalje sudjelovala je ovih dana u dvije plemenite akcije na području grada.

Članovi udruge Korak dalje prvo su s djelatnicima daruvarskog Crvenog križa dijelili pakete ljudima kojima je potrebna pomoć. "Korakovci" Aida, Ivan i Zoran nakon ove volonterske akcije jednoglasno su se složili:

- Podjela paketa nas čini sretnima jer na taj način pomažemo ljudima koji su sami - poručili su nakon akcije.

Foto: Korak dalje
Foto: Korak dalje

Foto: Korak dalje
Foto: Korak dalje

Druga akcija odvijala se u srijedu na glavnom gradskom trgu. Članovi udruge Korak dalje prikupljali su plastične čepove za Ligu protiv raka Daruvar. Plastični čepovi skupljali su se za djecu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma i to u sklopu projekta " Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Građani su od 9 do 12 sati na njihov štand donosili čepove s boca od vode, sokova, jogurta, mlijeka, ulja, omekšivača, deterdženata, a prikupili su osam velikih vreća.

Foto: Korak dalje
Foto: Korak dalje

- Sretna sam što pomažemo roditeljima da budu uz svoju bolesnu djecu - kazala je nakon akcije Saška, članica udruge Korak dalje koja je zajedno s ostalim članovima ove plemenite udruge pokazala da i oni mogu dati svoj doprinos društvu i pomoći drugim osobama u potrebi, a u granicama svojih mogućnosti. Osim što su i sami bili voloneri, na ovaj su način napravili sjajnu promociju volonterstva u našoj zajednici.

Foto: Korak dalje
Foto: Korak dalje

Prema riječima Renate Žukine, predsjednica udruge Korak dalje, bile su to akcije inkluzivnog volontiranja, odnosno volontirale su osobe u potrebi za koje se u pravilu smatra da mogu biti jedino primatelji volonterskih usluga.

- Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na na naš poziv da svoje prikupljanje čepove donesu na trg, a poziv vrijedi i dalje. Naime, u prostor naše udruge možete donijeti čepove tijekom cijele godine, a mi ćemo ih proslijediti vrijednim članovima naše daruvarske Lige - poručila je Renata Žukina.

Foto: Korak dalje
Foto: Korak dalje

__________________________________________________

(Tekst je omogućila Udruga Dar-mar kroz projekt "Upoznaj, djeluj, pridruži se" kojeg je financirala Bjelovarsko-Bilogorska županija kroz program projekata i udruga od interesa za BBŽ- u 2020. godini)