Fotografija: Pobjednici turnira sa županom Marušićem te organizatorom Šiprakom/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Pobjednici turnira sa županom Marušićem te organizatorom Šiprakom/ Foto: Deni Marčinković

Beogradski "UB" pobjednik prvog FIBA 3x3 Bjelovar. Svi sudionici oduševljeni organizacijom

Prvi put smo u Bjelovaru i grad nam se jako svidio, a turnir u šumi zbilja je lijep i neobičan prizor. Čestitam organizatorima na odličnom poslu i svakako ćemo turnir preporučiti svima, kazao je Samardžić
Bjelovarčani, ali i brojni gosti iz cijele Hrvatske i puno šire, protekla dva dana uživali su u odličnoj košarci te prekrasnom ambijentu park šume Borik. Pored majstorija u režiji košarkaških haklera, turnir je obilježio i veliki broj fair play poteza, kako na terenu, tako i izvan njega. 

<p>Paralelno se igralo na dva terena/ Foto: Deni Marčinković</p>

Paralelno se igralo na dva terena/ Foto: Deni Marčinković

Osvajač prvog turnira FIBA 3x3 Bjelovar je ekipa „UB“ iz Beograda, koja je u finalnom srazu svladala splitski „Spalato“  i tako Bjelovar napustila bogatija za osam tisuća kuna. Dečki iz Beograda sa sobom su ponijeli i druge vrijedne sponzorske nagrade, poput Adidas tenisica po vlastitom izboru, a sve pohvale zaslužili zbog vrlo lijepe geste nakon dodjele nagrada. 

Fair play potezi

Naime, među brojnim poklonima, osvojili su i četiri ulaznice za Aquapark Istralandia, koje su odlučili pokloniti ozlijeđenom članu zadarske ekipe, inače ocu četvero djece. Nadalje, simpatije publike te nagradu za fair play potez turnira osvojio je i pobjednik u natjecanju trica, koji je svoju nagradu prepustio najmlađem natjecatelju u tom ogledu.

<p>Finalne utakmice igrane su pod reflektorima/ Foto: Deni Marčinković</p>

Finalne utakmice igrane su pod reflektorima/ Foto: Deni Marčinković

Pobjednici, kao i svi ostali sudionici, ali i posjetitelji košarkaškog spektakla, za organizatore su imali samo riječi hvale.

- Prvi put smo u Bjelovaru, a dugo već nismo bili ni u Hrvatskoj. Grad nam se uistinu jako svidio, a turnir u šumi zbilja je lijep prizor i sam po sebi dosta neobičan. Upravo je to i cilj košarke 3x3, da se organizira vani i u lijepo ambijentu. Čestitam organizatorima na odličnom poslu i svakako ćemo turnir preporučiti svima, a iduće godine sigurno opet dolazimo, rekao je Dušan Samardžić iz beogradskog UB-a.

Vrhunska organizacija

Svoje oduševljenje boravkom u Bjelovaru, kao i samim turnirom, iskazao je i Nikola Jadrijev iz Zadra.

- Mi igrači svi smo zapravo prijatelji i mogu vam reći da su svi oduševljeni turnirom. U Zadru imamo naš Diadora turnir, međutim mislim da je ovdje u Bjelovar ipak jedan nivo više. Organizacija je zbilja odlična, od hrane, smještaja do kvalitete samog turnir, jer se zbilja se igra odlična košarka, kazao je Zadranin Jadrijev te dodao se iduće godine svakako namjeravaju vratiti u Bjelovar.

<p>Nikola Jandrijev iz Zadra/ Foto: Deni Marčinković</p>

Nikola Jandrijev iz Zadra/ Foto: Deni Marčinković

Pored osvajača iz Beograda te drugoplasiranog Spalata, vrijedi spomenuti da je treće mjesto osvojila ekipa U17 reprezentacija Ukrajine, koja je u utakmici za treće mjesto pobijedila zadarsku Diadoru. Dodajmo i to da su na centralnom terenu pod svjetlima reflektora završnicu turnira odigrale i juniorke, kadetske te ekipe školaraca.

Iako iscrpljen zahtjevnom organizacijom, jedan od glavnim inicijatora turnira na Boriku Ivan Šiprak, također nije krio zadovoljstvo.

<p>Svi natjecatelji kao i posjetitelji oduševljeni su organizacijom/ Foto: Deni Marčinković</p>

Svi natjecatelji kao i posjetitelji oduševljeni su organizacijom/ Foto: Deni Marčinković

<p>Turnir su podržali župan Marušić i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković</p>

Turnir su podržali župan Marušić i gradonačelnik Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Osjetili smo strašno pozitivnu energiju. Mislim da smo uspjeli povezati košarku i prirodu te djeci približiti i ovaj oblik košarke. Mjesec i pol dana intenzivno smo radili da bi sve uspjeli organizirati, stoga ću se najprije malo odmoriti, a onda vidjeti što i kako nagodinu. Moram se još jednom zahvaliti brojnim prijateljima i sponzorima, koji su na ovaj ili onaj način pomogli u organizaciji i uvelike pridonijeli ovakvim reakcijama svih prisutnih. Vjerujem da smo poslali jednu dobru poruku i da smo stvorili dobre temelje na buduće turnire, međutim trebat će malo vremena da se slegnu dojmovi te svi zajedno sjednemo i vidimo što i kako dalje, zaključio je Ivan Šiprak.  

<p>Turnir je privukao veliki broj posjetitelja/ Foto: Deni Marčinković</p>

Turnir je privukao veliki broj posjetitelja/ Foto: Deni Marčinković