Fotografija: Ana Jeftimija/Foto: Privatni album
Galerija
Ana Jeftimija/Foto: Privatni album

Ženski tjedan u knjižnici: "Ana Jeftimija govori o ženskom tijelu, umu i hormonima u ravnoteži"

Osim toga, u knjižnici će se ovaj tjedan održati mini tečaj šminkanja, no prijave za njega su gotove jer je termin popunjen u rekordnom rokuVrijedne djelatnice Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar ovaj su tjedan posvetile ženama.

Naime, u sklopu Ženskog tjedna svi ljubitelji zdravlja i ljepote tamo će doći na svoje jer vas u srijedu u 18 sati tamo čeka jedno zanimljivo predavanje Daruvarčanke Ane Jeftimije, a u četvrtak od 18 do 20 sati u daruvarskoj knjižnici će sve prijavljene žene naučiti sve tajne šminkanja. 

Osobna i fitness trenerica Ana Jeftimija podučit će vas kako promjenom navika i životnog stila popraviti zdravlje bez primjene lijekova.

- U sklopu Ženskog tjedna  povodom Dana žena u daruvarskoj ću knjižnici pričati o ženskom tijelu, umu i hormonima u ravnoteži. Govorit ću o stresu i odgovoru na stres te o regulaciji odgovora na stres. Nadalje, govorit ću o poveznici životnog stila i navika sa zdravljem i koje su bolesti danas direktna posljedica životnog stila koji nije u skladu sa onim za koji smo kao žene i ljudska vrsta predodređeni, te kako ih spriječiti, a onda i kako si svatko može sam pomoći u njihovom izlječenju - poručuje Ana Jeftimija i dodaje kako će u srijedu u knjižnici pričati i o poveznici hormonalne regulacije (kortizol, adrenalin, inzulin, hormoni štitnjače, spolni hormoni) sa utjecajem kroničnog stresa, regulacije odgovora na stres, stanjem mikrobioma, imunitetom i kako je sve skupa povezano i koliko na sve te procese utječe način prehrane, odnos prema hrani, tjelesna aktivnost, san, život prema cirkadijanom ritmu.

Ana Jeftimija/Foto: Privatni album
Ana Jeftimija/Foto: Privatni album

- Razgovarat ćemo i o tome koliko ženska prirodna cikličnost utječe na sve navedene dijelove sustava i na što žene posebno trebaju obratiti pažnju u odnosu u kojoj se životnoj fazi nalaze s obzirom na ciklus. Otkrit ću vam jednostavne alate i načine na koje svaka od vas može poboljšati svoje zdravlje i pomoći si prirodno i dugoročno i već taj dan. Dotaknuti ćemo se i ultimativnog cilja - zdravovječnosti. Koje su to stvari koje vam mogu omogućiti da što duže živite život zdravi i bez primjene lijekova - a to onda mora biti sveobuhvatno zdravlje, fizičko i psihičko - zaključuje Ana Jeftimija.

Ana Jeftimija/Foto: Privatni album
Ana Jeftimija/Foto: Privatni album

Sljedećeg dana, u četvrtak od 18 do 20 sati Ena Čavlović, poznatija kao EnART, naučit će Daruvarčanke osnovama šminkanja.

- Doznat ćete kako postići prozračan izgled za svaki dan u samo nekoliko koraka, a dobit ćete i praktične savjete kako izbjeći tipične greške u šminkanju. Osim toga, svaka će polaznica dobiti poklon sponzora Pupa Milano - kažu u daruvarskoj knjižnici i napominju da je interes za ovaj mini tečaj šminkanja bio toliko velik tako da je termin ove edukacije popunjen u rekordnom roku.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!