Fotografija: The Cat Paws snimili su u Daruvaru spot za pravi ljetni hit/Foto: Tea Mik
Galerija
The Cat Paws snimili su u Daruvaru spot za pravi ljetni hit/Foto: Tea Mik

VIDEO Zvjezdani uspon The Cat Pawsa: "Potpisali smo s Croatia Recordsom i izdajemo album!"

Snimili su i spot za, ne sumnjamo, pravi ljetni hit "Ritam sreće" koji se od jučer prikazuje na CMC-u, a možete ga pogledati i na You TubeuPoznati daruvarski band The Cat Paws, koji na noge diže i mladu i staru publiku svojim rockabilly izričajem, ulazi u suradnju s Croatia Recordsom koja će objaviti njihov album "Rockin' rails" na kojem je sedam njihovih pjesama i šest obrada.

Snimili su i spot za, ne sumnjamo, pravi ljetni hit "Ritam sreće" koji se od jučer prikazuje na CMC-u, a možete ga pogledati i na You Tubeu.

Pogledajte prvi video The Cat Pawsa (by Saša Selihar):

U oba projekta ulaze s nacionalnom izdavačkom kućom što će ih zasigurno lansirati u zvijezde. 

A oni su Josip Martinović kao vokal, akustična gitara i usna harmonika, Dario Santo na bubnjevima, Antonio Mik na gitari i Miroslav Gorša na kontrabasu.

Napravili band iz srca

- Priča je počela 2010., bili smo u Bohemiji i čuo sam jednu veselu ekipu koja je "otkidala" na Stray Catse, rockabilly. Zanimalo me što je sad to. Ja sam volio šezdesete, a tu netko sluša glazbu iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Tu večer smo se upoznali, završili kod Miroslava Gorše doma, odsvirali nekoliko pjesama i nismo mogli vjerovati da smo se tako povezali - prisjeća se Josip Martinović.

Josip Martinović/Foto: Saša Selihar
Josip Martinović/Foto: Saša Selihar

Uvijek su nešto svirali, dodaje, ali htjeli su napraviti kvalitetan band, iz srca, jer vole i uživaju u toj glazbi.

- Dogovorili smo se da krećemo čim donesu gitaru. Kupio sam kontrabasi krenuli smo u pohod. Daruvar oduvijek ima jako dobrih glazbenika. Par mjeseci sam pratio Josipa, i Santo je već bio u tome, dosta smo svirali i u drugim bandovima. Do sada smo odradili oko 1000 svirki u krugu dvije tisuće kilometara po cijeloj Europi. Kulminacija je bio prvi Rockabilly festival u Daruvaru. Nismo se reklamirali, jedna svirka je vodila drugoj. Odeš na motorijadu u Hercegovcu, tamo dobiješ ponudu za Požegu... U Batini je bila prijelomna točka, svirali smo pred nekoliko tisuća ljudi koji su se oduševili da i sami nismo mogli vjerovati koliko rockabilly može biti omiljen među publikom - prepričava Gorša. 

Miroslav Gorša/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Miroslav Gorša/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

A publika je svih godišta, doslovno "od 3 do 93". 

- Dolaze plesati i bakice i mladi - smiju se dečki koji su i ove godine napravili show na Danima piva u Daruvaru. 

A ništa manji show nije bio ni na daruvarskom jezeru, kao ni u Julijevom parku, gdje su snimali spot za svoj jedini hit na hrvatskom "Ritam sreće" koji je svjetlo dana ili - bolje rečeno - tv ekrana, portala i radijskog etera ugledao jučer.

Spot je snimio poznati daruvarski videograf Saša Selihar/Foto: The Cat Paws
Spot je snimio poznati daruvarski videograf Saša Selihar/Foto: The Cat Paws

Spot je snimao poznati daruvarski videograf i fotograf Saša Selihar, u Croatia Recordsu su oduševljeni pjesmom, jer je uistinu riječ o pravom ljetnom, zaraznom hitu, koji će sigurno zauzeti svoje zasluženo mjesto na glazbenim ljestvicama.

- Došli smo kod izdavača na dogovor oko izdavanja već snimljenog albuma. Pitali su nas imamo li nešto novo... Kada su čuli pjesmu na hrvatskom jeziku snimljenu samo mobitelom, bez basa i bubnja, rekli su nam da to što prije mora ići van, jer zvuči kao ljetni hit. Na kraju smo kroz tjedan dana bili u studiju i pjesma je snimljena  - objašnjavaju dečki.

Pjevač osebujnog vokala

The Cat Paws  je danas već poznato ime rockabilly benda iz Daruvara. Nastali su 2010. godine kada su danas pokojni Željko Volenik i Miroslav Gorša  odlučili osnovati rockabilly bend s ciljem da pokažu svoju ljubav prema toj glazbi i životnom stilu. U potrazi za bubnjarom i pjevačem, pronašli su Daria Santu, daruvarskog bubnjara te 13 godina mlađeg Josipa Martinovića, pjevača osebujnog vokala ("Nekad bolje "skine" Casha nego Cash", smiju se dečki).

The Cat Pawsi uvijek oduševe publiku/ Foto: The Cat Paws
The Cat Pawsi uvijek oduševe publiku/ Foto: The Cat Paws

Nažalost, 2018. godine bend je doživio tragičan gubitak Željka Volenika, solističkog gitarista The Cat Pawsa i jednog od začetnika benda. Na mjesto gitariste 2019. došao je Antonio Mik, koji je bend pratio od samog osnutka, te povremeno bio zamjena na bubnjevima i kontrabasu.

Antonio Mik i Josip MartinovićFoto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Antonio Mik i Josip MartinovićFoto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

- Od osnivanja, The Cat Paws su odsvirali oko 1000  koncerata diljem Europe, dijeleći pozornicu s poznatim hrvatskim glazbenicima poput Psihomodo Popa, Nene Belana, Brkova, Swingersa i Fantoma, te europskim i svjetskim poznatim rockabilly pionirima kao što su The Jets, The Space Cadets, Mars Attacks, Boppin B i mnogi drugi. S posebnim rockabilly stilom, zvukom, energijom i ljubavlju prema bendu, The Cat Paws su palili bine svojom glazbom - priča nam njihova menadžerica Tea Mik i dodaje kako je snimanje spota bila prava avantura.

Tea Mik, menadžerica banda, na snimanju spota za
Tea Mik, menadžerica banda, na snimanju spota za "Ritam sreće"/ Foto: The Cat Paws

Snimanje je bilo na daruvarskom jezeru, odbojkaškom igralištu, ispred dvorca grofa Jankovića, na bazenima Daruvarskih toplica i u Julijevom parku.

Fantastična atmosfera

- Ovim putem hvala svim dragim prijateljima koji su pomogli u snimanju, te posebno hvala Gradu Daruvaru, Turističkoj zajednici Daruvar Papuk, Zavičajnom muzeju Daruvar, Daruvarskim toplicama i Daruvarskoj pivovari na potpori - kaže Tea Mik dodajući da je vesela ekipa uz jezero ispekla i roštilj pa je sve prošlo u fantastičnoj atmosferi. 

Daruvarski videograf Saša Selihar pokazuje što je snimio/Foto: Tea Mik
Daruvarski videograf Saša Selihar pokazuje što je snimio/Foto: Tea Mik
Snimanje spota za
Snimanje spota za "Ritam sreće"/ Foto: The Cat Paws

Što reći nego da su The Cat Paws nakon 14 godina sviranja obrada Johnnyja Casha, StrayCatsa i drugih rockabilly uzora ušli u ozbiljnu igru i podigli rockabilly u Hrvatskoj na novu razinu. Jer prave konkurencije, realno gledajući, nemamo.

The Cat Pawsi uvijek oduševe publiku/ Foto: The Cat Paws
The Cat Pawsi uvijek oduševe publiku/ Foto: The Cat Paws

Stoga im od srca želimo da priču o našem malom gradu pronesu Hrvatskom i Europom, da ih gledamo s naslovnica glazbenih časopisa, ali i da uživamo u njihovim nastupima u Daruvaru, od kojih je prvi na predstojećem Rockabilly Festu, jednoj od najvažnijih i najljepših daruvarskih turističkih manifestacija. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!