Fotografija: S videom koji nije koštao gotovo pa ništa Daruvar je dobio ogromnu nacionalnu pažnju/Foto: Saša Selihar
Galerija
S videom koji nije koštao gotovo pa ništa Daruvar je dobio ogromnu nacionalnu pažnju/Foto: Saša Selihar

Video "Vikend u Daruvaru" najgledaniji u povijesti grada: Pregledan je gotovo 100.000 puta!

Samo preko naše Facebook stranice video je pregledan 86.400 puta. Drugi po gledanosti je video kojeg smo snimili u Čazmi i koji je pregledan 92.000 puta te je također najgledaniji video u povijesti tog gradaAvantura sa snimanjem videa u Daruvaru i okolici počela je kao što počinju i sve neobične priče. Sjedio sam sa Sašom Seliharom na piću i pitao ga bi li htio sa mnom napraviti video o daruvarskom "Two Days Rockabilly plays" festivalu?

Saša, tada još uvijek "samo" fotograf, blijedo me pogledao i rekao: 

- Ali ja nikada nisam snimao videa... 

- Odlično! - odgovorio sam mu - Nisam ni ja!

Naravno, pojma nismo imali ni kako se video montira.  

I tako smo krenuli u avanturu koja je imala zapravo samo jedan cilj - da kroz MojPortal.hr s videom pokažemo ono što nam se čini zanimljivim. Ovdašnjoj publici pružiti informaciju kroz najpopularniji mediji, dakle video, a onima koji tek namjeravaju posjetiti ove krajeve pokazati što im se sve u ovom malom komadiću raja nudi. 

Daruvar je nakon objave videa dobio i veliku pažnju u nacionalnim medijima/Foto: Screenshot
Daruvar je nakon objave videa dobio i veliku pažnju u nacionalnim medijima/Foto: Screenshot

Danas, nešto više od dvije godine kasnije, Saša "ja nikad nisam snimao videa" Selihar ima svoj obrt Crane Works koji se primarno bavi produkcijom videa i poslovno kontinuirano raste, a MojPortal.hr u svom video opusu ima neka od najgledanijih videa snimljena na ovim prostorima. 

Detalj iz videa
Detalj iz videa "Vikend u Daruvaru"/ Foto: Saša Selihar

Spletom što sretnih, a što nesretnih okolnosti došlo je do snimanja videa "Vikend u Daruvaru" koji je u nešto više od dvije minute trebao u najkraćim crticama pokazati što sve Daruvar nudi onima koji ga se odluče posjetiti. 

Pogledajte video "Vikend u Daruvaru":

Video je, ako me sjećanje ne vara, nastao u svega dva dana, a do sada je pregledan gotovo 100.000 puta. Samo preko naše Facebook stranice pregledan je 86.400 puta, na YouTubeu - kojeg nažalost još nismo razvili kao i službenu Facebook stranicu - pregledan je gotovo 8000 puta. Tako dolazimo do brojke od gotovo 95.000 pregleda i time je "Vikend u Daruvaru" ušao u povijest kao daleko najgledaniji video o najljepšem malom gradu u Hrvatskoj. 

Sjajan efekt i promocija

Efekte videa "Vikend u Daruvaru" smo i sami osjetili. Naime, čim smo ga pustili u javnost, jedan je muškarac skrenuo sa svoje planirane rute samo da dođe u Daruvar i vidi grad uživo. Pogledao je video i htio se sam uvjeriti. 

Kasnije smo sretali brojne ljude koji su odlučili posjetiti grad nakon što su pogledali video "Vikend u Daruvaru". Dobili smo i pozitivne povratne informacije iz Turističke zajednice koja je također primala informativne pozive ljudi koji su ih zvali nakon što su vidjeli video i raspitivali se o mogućnostima smještaja i razgledavanja Daruvara.

Potencijal video promocije grada, pa i cijele županije, ogroman je, ali to je neka druga i složenija priča. 

Daruvarski videograf Saša Selihar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Daruvarski videograf Saša Selihar/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

A kad smo već kod područja županije i povijesti, zapravo smo slučajno snimili i najgledaniji video u povijesti Čazme. Naime, Selihar i ja smo došli na otvorenje prvog biološkog bazena u Hrvatskoj u Čazmi. Nismo planirali snimati video nego samo fotografije i napisati tekst. No, kako su došle razne ekipe s kamerama, Selihar je ipak odlučio snimiti video s polovnim fotoaparatom i kamerom mobitela Samsung S23 Ultra kojeg je svako malo "umakao" u bazen. Ostali su došli doista ozbiljno opremljeni, s ekipom tehničara, novinarom, voditeljicom... Gledali smo ih i mislili: "Uh, jebote... Vidi što sve ovi imaju!"

Da skratimo, naš video iz Čazme pregledan je nešto više od 92.000 puta i također je najgledaniji u povijesti tog grada. Znali su nam, naravno, reći: "Lako vam je kad je na otvorenju bazena bila Lidija Bačić!". 

Paaa... Bila je i drugima pa nisu uspjeli doći do više od 2000-3000 pregleda. 

Tako da ni Lidija nije jamstvo gledanosti.

Pogledajte video iz Čazme: 

Sada, kada nas se pridružio Tomislav Kukec koji je Zagreb zamijenio Daruvarom, otvaraju nam se još veće mogućnosti pa smo pokrenuli i serijal "Iza kulisa s Tomislavom Kukecom", projekt kojeg također radimo od nule i vidjet ćemo gdje će nas on odvesti.

Pogledajte video "Iza kulisa s Tomislavom Kukecom":

I tako, dvije i nešto godina kasnije video se na ovom područja razvija i zauzima svoju poziciju. Korak po korak napredujemo, pa nam sada i video reklame, kao nedavna koju smo radili za Vacom, dođu do impresivnih 20.000 pregleda što je za lokalnu video reklamu apsolutno sjajan rezultat.

I dođe ti drago kada znaš da je sve krenulo tako što ni Selihar niti ja nismo imali pojma kako se video snima.

A pogotovo kako se montira. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!